Ver lopen met de afvalpas… UPDATE

Jan en Rita Melk uit Koog a/d Zaan zijn blij met hun nieuwe afvalpas, maar dat ze van HVC een kilometer moeten lopen (en weer terug) met hun restafval vinden ze dan weer minder leuk.

Vanaf hun woning is het 50 meter lopen naar de bak voor restafval in de Stationsstraat. Maar daar werkt hun pasje niet. Ze moeten aan de wandel naar de Breestraat, de Beatrixstraat of de Kruisstraat, en die liggen een kilometer verderop.

In de organisatie van ‘het nieuwe scheiden’ is kennelijk wat misgegaan. Alle 5 plekken waar Jan en Rita hun afval mogen wegbrengen, liggen ver weg terwijl de afvalbakken in de buurt niet opengaan met hun pas.


UPDATE: HVC heeft de passen aangepast, ver lopen niet meer nodig.


En ze zijn niet de enigen. Met een aantal mensen in de straat hebben ze getest of de bakken in de directe omgeving opengaan maar dat is niet het geval. De bak op de Beatrixstraat (1 kilometer heen en 1 kilometer weer terug) ging wel open met de pas.

Vrijdag is de laatste dag dat ze de grijze bak met restafval aan de straat mogen zetten. Dan wordt de bak schoongemaakt door HVC en van een oranje sticker voorzien. Voortaan wordt dat de bak voor plastic en verpakkingen.

HVC: Vol=Vol

Erg behulpzaam waren ze niet bij HVC, dat het hun fout was wilden ze niet erkennen. Dus geen nieuwe passen voor de buurt. Alle bewoners die het betrof moesten individueel per mail hun pasnummer om laten zetten en zelf de gewenste restafvalpunten aangeven. HVC wilde het niet voor alle buurtbewoners tegelijkertijd regelen. Volgens Rita hebben veel bewoners helemaal geen mail.

Op de voorlichtingsavond in Parkzicht werd eerder door de gemeente aangegeven dat de bewoners wel degelijk op de Stationsstraat en aan de Hoogstraat terecht zouden kunnen bij het restafvalpunt.

HVC kondigde ook nog eens aan dat het helemaal niet zeker was dat ze bij andere punten konden inleveren, dat hangt af van het aantal ‘abonnees’ het betreffende restafvalpunt al had: vol is vol…

Wethouder Sanna Munnikendam heeft inmiddels toegezegd met de zaak “aan de slag” te gaan. Haar woordvoerder meldde vanmorgen ook dat meteen contact met HVC wordt opgenomen.

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *