Verdachten Yasin en Mads langer vast

Yasin en Mads, de verdachten van de moord op de 16-jarige Nick Bood, blijven 90 dagen langer vastzitten. Zo meldt De Telegraaf.

In de nacht van 29 op 30 april ontmoeten Nick en Yasin elkaar toevallig op het plein voor het Zaantheater. De ruzie over een (wiet)schuld ontaardt in het dreigen met een mes door Yasin, die vervolgens toesteekt.

Nick rent weg richting Savornin Lohmanstraat. Voor het pand van het voormalige café Percy’s Corner wordt hij nogmaals gestoken. Hij wordt per ambulance naar het VU-ziekenhuis gebracht waar hij later die nacht overlijdt.

De 15-jarige Yasin wordt nu dus, net als zijn 18-jarige vriend Mads, in hechtenis gehouden. Mads die zich in het gezelschap van Yasin zou hebben bevonden en Nick ook achtervolgd zou hebben, werd zondagavond aangehouden. Yasin werd op maandag aangehouden.

De politie hield gisteren een derde verdachte, een 16-jarige jongen uit Zaandam, aan. Deze derde verdachte kan eerst drie dagen worden vastgehouden. Vervolgens kan de rechter-commissaris beslissen om hem maximaal nog veertien dagen in bewaring te houden. Dat is ook met de andere verdachten gebeurd.

Na die drie dagen en 14 dagen, kan een gevangenhouding worden bevolen van maximaal dertig dagen. Dat is dus ook met de andere verdachten gebeurd. Dit kan maximaal twee keer met dertig dagen worden verlengd (de 90 dagen waarvan in De Telegraaf sprake is). Daarna moet een rechtzetting volgen.

Hier vind je ons dossier.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *