Vergunning voor nieuwe Kraaien-clubhuis geweigerd

De omgevingsvergunning voor “het plaatsen van een clubhuis in het sportcomplex het fortuin” is op de valreep van 2022 geweigerd door B&W van Zaanstad.

Voorzitter Peter Wieringa van De Kraaien zegt op vragen van De Orkaan niet op de hoogte te zijn van de weigering, maar het staat volgens hem de voortgang van het project niet in de weg.

De weigering werd in het gemeenteblad gepubliceerd en via Overheid.nl gemeld. Zaanstad maakte daar gister een record-aantal van 268 verleningen en aankondigingen van (bouw)vergunningen bekend. Kennelijk wordt vlak voor het eind van het jaar grote opruiming gehouden. Waarom Zaanstad de vergunning heeft geweigerd is niet bekend (wel gevraagd). Zaanstad schrijft overigens bij de vergunning dat “tegen de verleende vergunning binnen 6 weken met ingang van de dag ná deze kennisgeving in het Gemeenteblad een bezwaarschrift kan worden ingediend” (alleen is de vergunning niet verleend maar geweigerd).

Wieringa zegt in een reactie tegen De Orkaan:

“We kunnen niet op de weigering reageren omdat het besluit niet bekend is bij ons. Wij zijn nog steeds bezig met de gemeente. Het staat onze plannen niet in de weg. Wij gaan door met de voorbereidingen.”

Op het nieuwe complex in Rooswijk (Zaandijk) wordt nog steeds flink gewerkt. Er loopt nog wel een laatste bezwaarprocedure maar die heeft geen schorsende werking. De Kraaien vertrekken van het terrein in Wijdewormer.

Afbeelding: de impressie van het nieuwe clubhuis (Studio Kramer)

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Tessa Berghouwer

  Dat record-aantal heeft hiermee te maken toch: “Van deze omgevingsvergunning is eerder kennisgegeven in het Zaans Stadblad en op http://www.zaanstad.nl. Door een technische fout is dit echter niet gebeurd in het Gemeenteblad. Tegen de verleende vergunning kan daarom alsnog binnen 6 weken met ingang van de dag ná deze kennisgeving in het Gemeenteblad een bezwaarschrift worden ingediend.”

  • Bruce Latham

   klopt, ze zijn een inhaalslag aan het maken met kennisgevingen in het gemeenteblad. Alleen klopt die 6 weken dan weer niet, omdat de termijn om bezwaar te maken eigenijk al voorbij is. Als je niet op de hoogte kan zijn van het besluit kun je sinds alsnog ’te laat’ bezwaar maken, maar dat moet dan zsm en niet pas 6 weken later gebeuren. Juristen van Zaanstad zijn aan het slapen geweest

 • Pieter Heine

  Eindelijk eens een fraai ontwerp, gaan ze weer moeilijk lopen doen.
  Valt niet uit het artikel op te maken maar de kraaien is een hockeyvereniging wat ik zo van google opmaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *