Verkeerscontrole Poelenburg tegen criminaliteit

De politie en gemeente hebben vandaag in Poelenburg en Peldersveld een grootscheepse verkeerscontrole uitgevoerd waarbij crimineel gedrag opgespoord moest worden.

Bij de voertuigen is de rechtmatigheid van het bezit, verzekering, openstaande boetes en het betalen van wegenbelasting gecontroleerd.

Met de controle willen de politie en gemeente ondermijnende activiteiten aanpakken aldus het verspreide persbericht. Daarom wordt er ook gecontroleerd op wapen- en drugsbezit, mogelijk illegale arbeid, uitbuiting en buitenlandse kentekens. Burgemeester Jan Hamming:

“De ondermijnende criminaliteit is de bewoners en ons een doorn in het oog. We zijn daar klaar mee en stellen nu een grens. Eerder zijn we al begonnen met het aanpakken van woonfraude en nu deze actie. Mensen die strafbare feiten plegen pakken we aan.

Op die manier werken we aan wijken waar iedereen zich veilig kan voelen. Stuk voor stuk bijzondere buurten met veel potentie. Plekken met karakter en met kleurrijke bewoners die allemaal willen dat hun kinderen fijn en veilig kunnen opgroeien. Nu staat criminaliteit dat regelmatig in de weg. Dat accepteren we niet meer.”

Bewoners hebben aangegeven veel overlast te hebben van asociaal rijgedrag en illegale autohandel. Daarnaast zijn signalen bekend van illegale arbeid en uitbuiting aldus Zaanstad, “indien nodig zullen ook andere instanties zoals de belastingdienst, het UWV, de IND en de arbeidsinspectie betrokken worden.”

Foto: Zaanstad

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *