Verkoopt Marcel van Roosmalen (eindelijk) zijn huis in Wormer?

Hoera! De vlaggen kunnen uit bij het columnisten- en journalistenpaar Marcel van Roosmalen en Eva Hoeke, want naar alle waarschijnlijkheid gaat hun langgekoesterde wens in vervulling: verhuizen uit Wormer.

Hun huis is onder voorbehoud verkocht, nadat het sinds november vorig jaar te koop staat.

Of Van Roosmalen met veel weemoed afscheid neemt, valt te betwijfelen. Hij heeft een haat-liefde-verhouding met Wormer (maar dan zonder veel liefde van zijn kant): “Ik verbeeld me niks maar in Wormer ben ik een bekendheid”, “ik heb niet zoveel met de mentaliteit van de Zaankanter”, “Het valt me heel erg tegen”, “Ik woon in Wormer, dus ik zit al drie jaar in lockdown” (die laatste is van mei 2020). In de columns van Hoeke in de Volkskrant duiken Wormer, het huis, de school en de buurt regelmatig op. Met het naderende vertrek van het mediakoppel zal het Zaanse dorp waarschijnlijk minder in de schijnwerpers staan.

Ook in de podcast ‘Weer Een Dag’ van Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman is de afgelopen tijd herhaaldelijk besproken dat hij en Eva graag weg willen uit Wormer. Het is nog onzeker waar ze naartoe zullen verhuizen. Zal Van Roosmalen terugkeren naar zijn geliefde Arnhem, of zullen ze terugverhuizen naar de Amsterdamse Watergraafsmeer, waar ook Groenteman woont? Het zal ongetwijfeld bekendgemaakt worden via een podcast, column of aflevering van Media Inside.

Door: Nick Boeske. Foto(s): samengesteld door De Orkaan. Bron: Funda, Weer Een Dag, Twitter Eva Hoeke en Marcel van Roosmalen.

Deel dit artikel:

26 reacties

 • Nico Wals

  Hij kan ons niet snel genoeg vertrekken die arrogante kwast

 • Robert meijn

  heb hem twee keer gezien een keer in de vomar in wormer en een keer op de fiets in jisp sorry hoor hij ziet eruit als een zwerver in oude gescheurde kleding dus by by marcel

 • Klaus Hector

  als wormernees hoop ik dat de verkoop niet doorgaat en dat hij nog heel lang mag ‘lijden’ onder ons gedrag. Ik ben trots op de dingen die hij vergruist. Wat een ongelooflijke kwast!

 • Pieter Bush Photographer

  Ik heb ook een haat-liefdeverhouding met Marcel. Daarom heb ik een toepasselijk gedicht geschreven.
  Drie lange jaren wachten,
  in een dorp dat rust en vrede bracht,
  Verscholen tussen de weilanden en de grachten,
  begeerden vele ogen jouw pracht.
  Ver weg van stadse zorgen,
  vond een bekend gezicht hier zijn stek.
  Met een hart soms vol van morgen,
  maar vaker nog gevuld met zure trek.
  Een ster tussen de boeren,
  zijn blik vaak chagrijnig, zwaar,
  Hij leek de vreugde te verscheuren,
  van ’t dorpse leven, oh zo klaar.
  Het huis, het stond te lonken,
  leeg en wachtend, zo het leek.
  Nu is eindelijk de koper ontkomen,
  na drie jaar is zijn zoektocht gebleken.
  Dus trek je deur nu achter je dicht,
  verlaat dit dorp, ga heen in vrede.
  Met in je hart een nieuw gedicht,
  dat spreekt van wegen, ver en heden.
  Moge je vinden wat je zocht,
  in nieuwe steden, ver en wijd.
  Blijf niet hangen in wat was gedacht,
  maar leef voor nu, de nieuwe tijd.
  Vaarwel, Marcel, plaatselijk bekende Nederlander,
  verlaat ons, maar vergeet ons niet.
  Draag in je hart die landelijke stander,
  waar je verleden in het heden ziet.

 • Willeke taanman

  De mentaliteit van de zaankanter?? Omdat wij hem niet speciaal behandelen en gewoon nuchter en direct zijn? Kan hij niet handelen als oosterling.. Eva kon hem waarschuwen voor de mentaliteit in de zaanstreek/wormerland.
  Hier wat gezegdes voor marcel die ook op hem slaan:

  * D’r ’n harnas over antrekke
  * Je kaike of je pennemesse poepe moete.
  * Weer je ’t meeste van heb te zegge, deer kojje ’t dichste bai te legge.
  * Je kenne van elleke skeet wel een donderslag make.
  * Je kenne je mond in de knoffel lulle, maer det hellupt niet
  * Iens ’n ezel, nooit ’n peerd.
  * Zai is wel ’n goed waif, maar hai zoipt zo.

  Eva was altijd wel een leuk kind.. verbazend koppel..

 • Dirk Marinus Sr

  Vanavond is deze taalvirtuoos weer te spotten bij “Marcel en Gijs” voor de andersdenkenden in Wormer…..

 • Tom Zaan

  Het is natuurlijk ook een act en een makkelijk onderwerp om met een humoristische kwinkslag je eigen woonplaats in de zeik te nemen. Ik denk dat mensen het veel te serieus nemen.

  Als je je echt gekwetst voelt ligt het grotendeels bij jezelf. Daar sta je als volwassen persoon toch gewoon boven. Zie hem regelmatig voorbijgaan en we doen beide geen enkele moeite om in elkaar te verdiepen. Helemaal dikke prima

 • Rene De boer

  nou nou wat een nare reacties allemaal kom hem elke dag tegen zo een aardige nette man een groot verlies voor wormer.

 • Dick Smit

  Waar gaat dit over, pfffff.

 • Jan Schaap

  Nou Marcel, ik geef je groot gelijk dat je deze zwartekousengemeente aan de Zaan verlaat met je kinderen en je geweldige columniste Eva, aan wier vader ik geweldige herinneringen heb.

 • Niels van klingeren

  deel zn mening over zaankanters. en de wormernees voorop. woon dr ook. maar wormernezen noemen zich nuchter maar kunnen niet tegen iemamd die direct is en al helemaal niet tegen een geintje. dus dit doet ie fantastisch. neemt niet weg dat de beer van rosmalen een ongelooflijke asociale egisentriche lul is. en dat bewijst meneer iedere keer als ie in de vomar is en zn kinderen t bloed onder ieders zn nagels van daan laat halen zonder ook maar een seconde te corigeren. of zichzelf boven de cassiere of een ieder in de rij vind staan. neemt niet weg. wormernezen fucken goud!!!

 • Dick Rombout

  Marcel speelt een rol. Marcel’s probleem met mensen uit Wormer zijn niet die bewoners maar is Marcel zelf. Marcel’s bestaan is kritiek. Dus ook in de volgende gemeente. Alleen kritiek op anderen is een zwakke basis. Zo zal ook het TV programma stranden. ik heb een aantal keren gekeken maar het is een format, te doorzichtig, gasten niet laten uitspreken ,manipuleren, een constante formule met een.beperkte houdbaarheidsdatum en dan is het voorbij. Even scoren, verdienen. Ik heb zijn boeken niet gelezen maar als die leesbaar zijn, blijf daar dan bij, Marcel.

 • Edwin Kleiss

  Aan de reacties te zien is er een fanclub opgericht in het dorp.

  ze staan nog net niet meer hooivorken en knuppels voor de deur.

 • Katja Zwart

  Deze Zaankanter weent al vanaf het moment dat Marcel en Eva hun huis te koop staat. Ze gaven de streek meer kleur en dat had (heeft!) het nodig. Dat sommigen zo beledigd zijn over Marcel zijn zogenaamde zure opmerkingen zegt meer over hen dan over hem. Blijkbaar is de waarheid te hard.

  • Martin Hulst

   Ach, ach, mensen toch. Neem jezelf toch niet zo serieus. Wees blij dat je af en toe lekker op de hak wordt genomen. Je wordt er alleen maar beter van.

 • Dirkie Geusebroek

  het benne sterke poten die de weelde van een dagelijks zeurpeogramma kenne dragen. as je zo een Gooise hotemetoot ben. ga je in Laren wonen. daar kent niemand mekaar.

 • Ik vind dat bij er alles aan moeten doen om Marcel en Eva hier in het dorp te houden. Als ze weg zijn hebben we alleen nog maar de laatste gitarist van BZN in Wormer wonen die een klein beetje BN-er is, en die zet Wormer niet zo op de kaart als het duo Hoeke-Roosmalen.

 • Ik vind ze leuk, heerlijke droge humor, nemen met een korreltje zout. Maar…hij moet meer lachen dan isvhij zelfs charmant ha ha

 • Pieter de Jong

  Veel vaak cynisch gezeur over actuele gebeurtenissen en personen. Het is een opzichtig kunstje/verdienmodel geworden, net als de continue promotie van zijn laatste boek op SBS. Heel voorspelbaar en goedkoop. Jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *