Verzet is zinloos: die Zaanboulevard komt er…

We hebben er flauwe grappen over gemaakt, in de toekomst gekeken, de opinie gepeild… maar we leggen het hoofd in de schoot: die Zaanboulevard komt er gewoon…

De Zaanweg weg. De Zaanbocht vliegt eruit. Jammer, maar het moest er van komen. Wormerveer (WRMRVR?) wordt door Marketing ZNSTD opgestuwd in de vaart der volkeren: Zaanboulevard, Zaanboulevard, Zaanboulevard!

In mei schreven we over de nieuwe naam die al een tijdje rondzong en traceerden we de bedenkers (Marketing Zaanstreek) en fans (dat was er overigens maar eentje: Leon Hamming). In Wormerveer kreeg de Zaanboulevard weinig applaus (“onzin, niks veranderen, Zaanbocht moet blijven, vreselijk”).

De laatste Dam-tot-Damloop heeft alles op z’n kop gezet. De Zaanboulevard blijkt één van de tien Zaanse wereldwonderen naast de Zaanse Schans, het Zaantheater, oud-Zaandijk, het Zaans Museum, het stadshart Zaandam en het Hembrugterrein. Een marketing-speerpunt, niet alleen rondgetwitterd door Leon Hamming maar ook door Zaanstreek-Marketing-Bovenbaas Lex Kruijver.

Market Avenue?

De kogel is door de kerk. Die Zaanboulevard komt er. Maar dan gaan we ook all the way. Wij stellen voor de Marktstraat Market Avenue te noemen, het Karnemelkspad wordt de Karnemelkse Laan en de Stationsstraat (de kortste Stationsstraat van Nederland!) wordt internationaal op de kaart gezet als Bahnhof-Plaza.

Wie twittert er over de Zaanboulevard?


Deel dit artikel:

9 reacties

 • Jaap Meeuwsen

  To-ta-le onzin dit. Weer zo’n staaltje van grootheidswaanzin van ZNSTD.
  Eén voorstander, rest tegen ? Sorry, maar dit heeft wederom niets meer met enige vorm van democratie te maken dus. Maar goed, daar zijn we hier natuurlijk allang aan gewend.

 • Ruud (brabozaankanter)

  En waarom nu ineens wel met klinkers, Wel een beetje uniformiteit graag marketingboys and girls.. … )confused..

 • Joop Tralala

  En wat gaat die flauwekul de gemeenschap kosten????? Kunnen we die centen niet beter in de gezondheidszorg of onderwijs stoppen???

  • Patrick

   En wat als die investering nu ineens heel veel gaat opleveren? Kom je hier dan ook net zo snel terug om je excuses te maken? Of zijn dit de enige oneliners die je eruit kunt spugen?

  • luttik

   Nou, Tralala, als ZNSTD in WRMRVR een beetje reële boulevard wil creëren moeten de bochten er uit en dus kost dat miljoenen eurietjes. Want een boulevard is SPATRECHT. Tel uit je winst. 😉

 • Bruce

  Leuk om mensen van buiten de stad te trekken; een straat (excuus: boulevard) die niet voorkomt op straatkaarten of in hun navigatie!

 • Jos

  Goh, en wat gaan we met de auto’s van die bezoekers doen? Neem aan dat een boulevard autovrij is?

 • luttik

  Een boulevard is gelukkig niet per definitie verboden voor rijdend of gemotoriseerd verkeer. Denk even aan Zandvoort, of de Champs Elysee in Parijs. Wikipedia zegt dat het woord afkomstig is van het Nederlandse woord bolwerk. Dat veranderde in het Frans tot boulevard en werd gebruikt voor een brede kaarsrechte straat met aan weerszijden bomen, in het midden een dubbele rijbaan voor gemotoriseerd verkeer en onder de bomen een wandelpad langs winkels. Bekeken vanuit het woord bolwerk kan het dus ook een brede rechte weg zijn langs het strand. Uitgaande van alle bochten en een dubbele buurt aan het begin van de geplande zg. boulevard ipv de Zaanbocht lijkt het er op dat ZNSTD weer eens vergeten is huiswerk te maken. Misschien Zaans Bolwerk?

 • Bij een consequent toegepaste marketing de ville ligt de Zaanboulevard noodzakelijkerwijs in Cape Ferry de Wormer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *