Op 24 april 2024 organiseerde het Regio College in Zaandam een Speldag voor kinderen uit de buurt, kinderen van docenten en studenten en kinderen van BSO ‘Free Kids’. De speldag werd georganiseerd door de laatstejaars studenten van de opleiding Onderwijsassistent en Pedagogisch Medewerker als onderdeel van hun eindopdracht voor het vak ‘expressief talent’.

De studenten werkten in verschillende groepjes om lokalen te versieren volgens thema’s naar keuze, zoals de Koningsspelen, Superhelden, Onder Water en Zintuigen.

Gedurende de opleiding hebben wij als studenten van het Regio College geleerd hoe we activiteiten kunnen organiseren en aanbieden aan kinderen tussen 0 tot en met 12 jaar. Deze speldag bood een leuke afsluiting om van elkaar te leren.

De speldag werd een groot succes, waar zowel de studenten als de kinderen van genoten. De kinderen hebben deelgenomen aan veel diverse activiteiten zoals: vinger verven, schelpen zoeken, planten verven, Pokémons omgooien, maskers maken, schminken, kroontjes maken en nog veel meer!

Door Hajar Zaryouh, studente opleiding Onderwijsassistente aan het Regiocollege.