Vluchtelingen uit ‘t Veldpark bezoeken Zaanse basisscholen

Wat eten vluchtelingen? Zijn ze allemaal arm? Zijn ze veilig in Nederland? Hebben ze het koud? Missen ze hun familie? Vinden ze ons land leuk en willen ze blijven?

Kinderen uit de groepen 7 en 8 van basisschool de Komeet in Krommenie en van de Herman Gorterschool en Het Baken in Zaandam zaten met vragen die ze afgelopen week konden stellen.

Niet aan de meester of de juf, maar aan echte vluchtelingen van vlees en bloed.

Edris, Dania en Zaina, drie tijdelijke bewoners van ‘t Veldpark, bezochten samen met Kees van der Pol (coordinator van de Noorderkerk) en Truus Vegter (beheerder Facebookgroep voor hulp aan vluchtelingen), de scholen.

De kinderen hadden vragen voorbereid in het Engels die uitgebreid werden beantwoord. Vegter:

“Onderwerpen liepen uiteen van IS en oorlog tot sieraden, Messi en Ice bucket challenge. Het was goed om de kinderen en leerkrachten te ontmoeten en we hopen dat we hiermee het vertekende beeld dat mensen vaak hebben over vluchtelingen konden wegnemen.”

Binnenkort verkopen de kinderen van de Komeet zelfgemaakte spullen waarvan de opbrengst gaat naar de vluchtelingen. Op de vraag van een van de kinderen wat ze ermee gaan doen, antwoordde één van de drie: paraplu’s kopen!

De foto linksboven is van de Herman Gorter. Op hun website staat ook een mooi verslag, geschreven door Ilham uit groep 6a.

vluchtelingen bezoeken school

De komende tijd worden het Baken en het Trias College ook nog bezocht.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *