Dit weekend staat volledig in teken van de nacompetitie. In totaal strijden elf Zaanse teams mee om promotie of handhaving.

Als laatste ploeg plaatste ook ZVC’22 zich voor de nacompetitie tussen de 3e en 4e klasse zaterdag. Het team is bezig met een sterke reeks en hoopt deze door te trekken op bezoek bij DEM, dat tiende werd in de 3e klasse. Bij winst gaat ZVC’22 naar de 2e ronde en anders speelt het volgend seizoen weer in de 4e klasse.

4e / 5e klasse zaterdag

Zaterdag speelt 4e klasser Blauw Wit Wormerveer op eigen veld tegen DTS, dat derde werd in de 5e klasse. De thuisploeg wist de laatste weken goede resultaten neer te zetten en zal met een goed gevoel de nacompetitie ingaan. Ook ZCFC tankte met een 4-1 zege op OFC nog vertrouwen in de laatste speelronde. Tegenstander Wijk aan Zee werd twaalfde in een andere 4e klasse. Bij winst plaatsen Blauw Wit en ZCFC zich voor de finale wedstrijden en anders degraderen de ploegen naar de 5e klasse.

1e / 2e klasse zaterdag / zondag

Zaterdag komen ook KFC en SVA al in actie. Beide 2e klassers spelen voor promotie naar de 1e klasse. KFC eindigde na een knappe inhaalrace op de tweede plaats en ontvangt Montfoort’19, dat elfde werd in de 1e klasse. SVA is sowieso al bezig met een uitstekend debuutjaar in de 2e klasse, de ploeg van Jeroen Beukman neemt het op eigen veld op tegen De Merino’s, dat zesde werd in de zaterdag 2e klasse. Fortuna Wormerveer, dat in de laatste speelronde directe degradatie uit de 1e klasse wist af te wenden speelt zondag bij Sporting Martinus, dat tweede werd in de zondag 2e klasse. Bij een overwinning gaan de ploegen naar de 3e ronde en anders komen ze volgend seizoen (weer) uit in de 2e klasse.

3e / 4e klasse zondag

In de nacompetitie tussen de 2e en 3e klasse zondag staat onder andere de derby Assendelft – Sporting Krommenie op het programma. De thuisploeg verloor de laatste drie competitiewedstrijden en eindigde daardoor op de elfde plaats in de 2e klasse. Sporting daarentegen heeft juist de goede vorm te pakken en werd na een goede reeks knap derde in de 3e klasse. Saenden wist zich ondanks twee overwinningen in de slotrondes van de competitie niet meer veilig te spelen en moet dat nu via de nacompetitie alsnog doen. De nummer tien ontvangt FC Den Helder, dat derde werd in de 3e klasse.  De winnaars gaan naar de tweede ronde en de verliezers spelen volgend seizoen 3e klasse.

4e / 5e klasse zondag

Lang deed Zaandijk mee om de promotieplaatsen maar na een desastreuze reeks, van één punt uit zeven wedstrijden, moet de ploeg nu proberen handhaving in de 4e klasse te realiseren. Tegenstander is Duinrand S, dat derde werd in de 5e klasse. Bij een zege plaatst Zaandijk zich voor de finale wedstrijden en anders degradeert het naar de 5e klasse.

3e / 4e klasse zondag

Rood Wit Zaanstad hoeft in de eerste ronde niet in actie te komen en speelt zondag 9 juni in de tweede ronde tegen de winnaar van RKEDO-De Rijp.

Klik hier voor alle wedstrijdschema’s nacompetitie van de Zaanse teams

zaterdag 01 juni
14.30 uur DEM – ZVC’22
14.30 uur Blauw Wit W – DTS
14.30 uur ZCFC – Wijk aan zee
18.00 uur KFC – Montfoort’19
18.00 uur SVA – De Merino’s

zondag 02 juni
14.00 uur Sporting Martinus – Fortuna Wormerveer
14.00 uur Assendelft – Sporting Krommenie
14.00 uur Saenden – FC Den Helder
14.00 uur Zaandijk – Duinrand S

Door: Sportredactie de Orkaan. Foto: Blauw Wit W  – Kadoelen afgelopen weekend door Theo van Vlaanderen.