Voor Blauw Wit W stond er gisteren op eigen veld de cruciale kraker tegen concurrent Wherevogels op het programma. De ploeg uit Purmerend stond voorafgaand aan de wedstrijd één plek hoger (13e) en had één punt meer.

De thuisploeg schoot uit de startblokken en wist al binnen de minuut een voorsprong te pakken. Deze werd in een spannende wedstrijd vervolgens niet meer uit handen gegeven. Door de zege stijgt Blauw Wit W naar de twaalfde plaats en is de achterstand op de veilige middenmoot nog maar drie punten. 

In dezelfde klasse zakt ZCFC inmiddels ook steeds verder weg. De ploeg van Patrick Huisman, die volgend seizoen bij Hercules Zaandam aan het roer zal staan, verloor thuis met maar liefst 1-6 van DZS en staat nu nog maar twee punten boven de degradatiestreep.  

ZVC’22 is dan beter gestart aan de tweede seizoenshelft. De fusieclub won met 0-2 van Egmond en deden daarmee goede zaken in de strijd om de promotieplaatsen. Nummer vier OFC, dat met 7-0 een flinke afstraffing kreeg van koploper Andijk, heeft nog maar twee punten meer.

In de derde klasse begint het voor Fortuna W (zat) er steeds somberder uit te zien. De ploeg die afgelopen seizoenen nog volop ambities zat, liep weer tegen een grote nederlaag op. Dit keer was subtopper EDO met maar liefst 8-1 te sterk. De Wormerveerders hebben inmiddels vijf punten achterstand op de veilige middenmoot    

De uitslagen van zaterdag zijn:

EDO – Fortuna Wormerveer (zat) 8-1
Egmond – ZVC’22 0-2
Blauw Wit W – Wherevogels 1-0
Andijk – OFC 7-0
ZCFC – DZS 1-6

Klik hier voor alle (periode) standen van de Zaanse teams

Door Sportredactie De Orkaan, foto (Blauw Wit W – Wherevogels) van Theo van Vlaanderen.