Voetbal: degradatiekraker voor OFC

Dit weekend een klein maar voor veel ploegen toch belangrijk programma in dit Paasweekend. Vandaag wordt de degradatiekraker OFC – Jong Volendam gespeeld.

Sp. Krommenie (zat) speelt twee keer dit Paasweekend. Vandaag tegen directe concurrent in de degradatiestrijd Wieringermeer en maandag ontvangt de ploeg subtopper SVW’27.

2e Divisie

In Oostzaan staat er met OFC – Jong Volendam een absolute degradatiekraker op het programma. Beide teams kunnen de 3 punten harde gebruiken om nog enigszins te behouden om directe degradatie te kunnen ontlopen.

3e klasse zaterdag

Waar de toekomstige kampioen met Always Forward al zo goed als vast staat, is het in de strijd om de nacompetitie plaatsen bijzonder spannend. Voor 2 of 3 plaatsen, komen nog 5 ploegen in aanmerking, waaronder Fortuna W. (zat). Zij spelen donderdag 13 april (uitgestelde wedstrijd) de derby tegen hekkensluiter ZVC’22

4e klasse zaterdag

De verschillen in de middenmoot van de 4e klasse zijn zeer klein, waardoor het voor de Zaanse ploegen blijft uitkijken dat ze niet in de nacompetitie voor de 5e klasse terechtkomen. ZCFC staat maar 2 punten boven deze streep en gaat zaterdag op bezoek bij nummer 5 St. Adelbert. Sp. Krommenie (zat) komt dit Paasweekend zelfs twee keer in actie. Zaterdag tegen directe concurrent in de degradatiestrijd Wieringermeer en maandag ontvangt de ploeg subtopper SVW’27.

5e klasse zaterdag

Op 2e Paasdag staat voor Jisp de zware wedstrijd tegen de koploper Vrone op het programma. De ploeg van Peter Tania is nog in volle strijd om de promotieplaatsen en een stunt tegen de ploeg, die dit seizoen maar twee gelijke spelen moest toestaan, zou dan ook meer dan welkom zijn.

3e klasse zondag

Ook WSV’30 komt maandag in actie, zij moeten de eerdere afgelaste wedstrijd bij nummer 5 VSV inhalen. Een overwinning zou de ploeg naar de 2e plek in de 2e periode kunnen brengen en blijft het volop meedoen om de promotieplaatsen.   

Het complete programma voor dit weekend:

Wedstrijden zaterdag 8 april

 • 14.30 uur OFC (zon) – Jong Volendam
 • 14.00 uur ZVC’22 – Fortuna W. (zat) – verzet naar 13 april
 • 12.00 uur OFC (zat) – FC Castricum
 • 14.30 uur Wieringermeer – Sp. Krommenie (zat)
 • 14.30 uur St.Adelbert – ZCFC
 • 15.00 uur DTA Fortius – Rood Wit Z (zat)

Wedstrijden maandag 10 april

 • 14.00 uur VSV – WSV’30
 • 14.30 uur Sp. Krommenie (zat) – SVW’27
 • 14.30 uur Jisp – Vrone

Foto boven: Fortuna W (zat) – DEM van Theo van Vlaanderen.

Deel dit artikel:

Een reactie

 • Louis Dirksen

  Eindelijk een paar mooie aanvallen in het OFC stadion (en niet van de tegenpartij ditmaal) die doeltreffend werden afgerond.
  Een fraaie 3-1 derhalve.
  OFCthuis winnen: Het kan gewoon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *