Voetbal: Fortuna en Blauw Wit pakken broodnodige punten

Goed nieuws in Wormerveer/Westknollendam. Fortuna en Blauw Wit deden goede zaken. Beide ploegen speelden een derby en pakten in de strijd tegen degradatie 3 belangrijke punten.

VV Jisp blijft door een ruime zege volop meedoen om de promotieplaatsen. In Oostzaan wordt het lastig, OFC verloor in de 2e divisie van Noordwijk. Degradatie wordt een reële optie.

1e klasse zondag

De derby tussen Assendelft en Fortuna W. werd al zaterdagavond gespeeld. In een leuke wedstrijd waren de bezoekers uit Wormerveer uiteindelijk met 0-3 te sterk. Daarmee blijven ze ook nog volop in de race om de veilige plekken. Assendelft daarentegen lijkt zich te moeten gaan richten op het behalen van de nacompetitie om degradatie af te wenden.  

2e Divisie

De opgave om in ieder geval degradatie proberen af te wenden via de nacompetitie, wordt voor OFC (zon) met de week lastiger. Zaterdag werd er op bezoek bij Noordwijk met 3-0 verloren, waardoor de achterstand op IJsselmeervogels 8 punten blijft met nog vijf wedstrijden te gaan.

3e klasse zaterdag

OFC (zat) dat ook nog strijdt tegen degradatie liep tegen een flinke nederlaag op bij Reiger Boys. In Heerhugowaard werd het maar liefst 9-0. Hekkensluiter ZVC’22 verloor met 0-3 van Castricum. De wedstrijd van Fortuna W. (zat) werd op het laatste moment verplaatst naar aankomende woensdag 19 april. 

Klik hier voor alle standen in de diverse competities 

4e klasse zaterdag

In de strijd om de promotieplaatsen wisten ZCFC en WSV’30 (zat) niet optimaal te profiteren van de nederlaag van concurrent Kolping Boys. Beide ploegen speelden 1-1 gelijk tegen respectievelijk DTS en SVW’27.

Blauw Wit W boekte een zuinige 0-2 overwinning bij degradant RCZ (zat) en nam daardoor niet alleen meer afstand van de nacompetitieplekken, ook doen ze nog volop mee om de promotieplaatsen. 

5e klasse zaterdag

VV Jisp blijft volop meedoen om de promotieplaatsen in de 5e klasse. Zelf won het met 6-0 van laagvlieger Kennemers, terwijl drie concurrenten punten lieten liggen. Met nog maar drie wedstrijden op het programma staat de ploeg op een 4e plek. Rood Wit Z (zat) won de derby bij Westzaan (zat) met 2-7.

  • Noordwijk – OFC (zon) 3-0
  • ZVC’22 – Castricum 0-3
  • Beverwijk – Fortuna W. (zat) verplaatst
  • Reiger Boys – OFC (zat) 9-0
  • RCZ (zat) – Blauw Wit W 0-2
  • SVW’27 – WSV’30 (zat) 1-1
  • ZCFC – DTS 1-1
  • Westzaan (zat) – Rood Wit Z (zat) 2-7
  • Jisp – Kennemers 6-0
  • Assendelft – Fortuna W. (zon) 0-3

Foto van Theo van Vlaanderen: RCZ – Blauw Wit W.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *