Voetbal: Fortuna W. (zat) blijft 3e klasser

OFC (zat) deed goede zaken om degradatie uit de 3e klasse te voorkomen, Fortuna strandde bij de promotiewedstrijden en blijft in de 3e klasse. Sp. Krommenie (zat) deed een stap richting handhaving in de 4e klasse door te winnen van Velsen.

Waar de zaterdagploeg van Fortuna vorig seizoen nog een succesvolle nacompetitie beleefde met promotie naar de 3e klasse, werd het gisteren al in de 1e ronde uitgeschakeld. Tegen Buitenveldert kwam het team van de afscheid nemende trainers Marcel Blank en Geert Rol nog wel op 3-1 voorsprong, maar uiteindelijk werd het 3-6 voor de Amsterdammers. Fotuna W. (zat) komt hierdoor volgend seizoen opnieuw uit in de 3e klasse.

OFC (zat) zal volgend seizoen ook graag weer in de 3e klasse willen uitkomen en zal daarvoor degradatie via de nacompetitie moeten afwenden. De nummer 11 van de competitie ging in de eerste ronde van de nacompetitie op bezoek bij het zaterdagteam van JOS Watergraafsmeer en won overtuigend met 3-8. In de 2e ronde speelt OFC (zat) weer een uitwedstrijd, dit keer tegen Real Sranang.

Sp. Krommenie (zat) kwam zaterdag ook in actie en zij proberen alsnog handhaving in de 4e klasse te bewerkstellingen. Door een 2-0 overwinning op Velsen, wist de ploeg zich te plaatsen voor de finalewedstrijd. Deze wedstrijd tegen Geuzen Middenmeer wordt gespeeld op neutraal terrein. De winnaar blijft in de 4e klasse en de verliezer degradeert naar de 5e klasse. 

Klik hier voor alle wedstrijdschema’s in de nacompetities

Door Orkaan-sportredactie. Archief-foto (Fortuna) van Theo van Vlaanderen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *