Voetbal: KFC, Assendelft, Sp. Krommenie en Zaandijk jagen op eerste punten

Dit weekend staat er een volle speelronde op het voetbal-programma, waarbij sommige ploegen de goede start van de competitie willen doortrekken, terwijl andere ploegen (KFC, Assendelft, Sporting Krommenie en Zaandijk) juist op zoek gaan naar de eerste punten van het seizoen.

2e Divisie

Na 9 speelronden staat OFC (zon) met 4 punten op de laatste plaats. Alleen voor de KNVB beker werd er in de laatste 6 wedstrijden een positief resultaat behaald. Zaterdag ontvangt het middenmoter Spakenburg en zijn de 3 punten meer dan welkom.

3e klasse zaterdag

Na de nipte nederlaag in de openingsronde, wist Fortuna W. (zat) vorige week weer ouderwets uit te halen tegen OFC (zat). De ambitieuze ploeg gaat zaterdag op bezoek bij ADO’20 dat in haar enige wedstrijd tot nu toe gelijkspeelde. 

4e klasse zaterdag

ZCFC treedt zaterdag al om 12 uur aan bij Kolping Boys. De ploeg van Patrick Huisman herstelde zich vorige week met een monsteroverwinning goed van de nederlaag in de 1e speelronde, maar zal dit keer meer tegenstand kunnen verwachten. Koping Boys behaalde namelijk 4 punten uit de eerste 2 wedstrijden

1e klasse zondag

vv Assendelft is de competitie slecht begonnen met 2 nederlagen tegen 2 nieuwkomers in de 1e klasse, IVV en Vitesse’22. Zondag wacht op eigen terrein alweer een promovendus, namelijk De Meer. De Amsterdams ploeg behaalde 1 punt uit 2 wedstrijden.

2e klasse zondag

Ook KFC wacht nog op haar eerste punten. Tweemaal werd er verloren en komend weekend speelt de ploeg van René Reijinga thuis tegen HSV, dat op 1 overwinning en 1 nederlaag staat. Saenden kan thuis aan de bak tegen Bloemendaal, dat tot nu toe nog foutloos is.

3e klasse zondag

Sporting Krommenie kende met 2 derby-nederlagen tegen Hercules Zaandam en SVA een zware opening van de competitie. Zondag zal de ploeg op het eigen complex jacht gaan maken op de eerste punten tegen Schoten, dat de competitie eveneens met 2 nederlagen is begonnen.   

4e klasse zondag

Zaandijk kende een goede voorbereiding, maar liep bij de start van de competitie toch tegen 2 nederlagen aan. Zondag ontvangt de ploeg DSS, dat tot nu toe 1 punt wist te behalen. 

Een Orkaan/Voetbalvaria-productie.

Foto: Assendelft-complex (Voetbalvaria)
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *