In de 2e klasse stond er zondagmiddag met Saenden – KFC een prachtig affiche op het programma. Met name in de eerste helft was het genieten voor de toeschouwers. De thuisploeg nam een snelle 2-0 voorsprong, maar KFC liet zich niet van de wijs brengen en hadden nog voor rust de stand al weer gelijk getrokken. In de tweede helft wisten de bezoekers nogmaals te scoren, waardoor de belangrijke drie punten mee terug naar Koog aan de Zaan gingen.

Door de zege lijkt KFC vooral naar boven te kunnen kijken, terwijl Saenden nog de nodige punten moet gaan halen om de nacompetitie te ontlopen. Datzelfde geldt voor Assendelft dat tegen Westfriezen tegen haar derde nederlaag (3-1) op rij opliep.

In de 1e klasse stapelen de donkere wolken zich op voor Fortuna Wormerveer. De ploeg wist bij Zouaven weer niet te winnen, de ploeg uit Grootebroek was met 3-0 te sterk. De achterstand voor de nummer elf op de veilige middenmoot is inmiddels opgelopen naar vijf punten. Ook moet er nog naar beneden gekeken worden, aangezien de nummer twaalf, een directe degradatie plek, tot vier punten is genaderd.

Sporting Krommenie en WSV’30 blijven het goed doen in de 3e klasse. Beide ploegen wisten haar thuiswedstrijd te winnen en staan respectievelijk op de derde en vierde plek. Deze plaatsen geven aan het einde van het seizoen (hoogstwaarschijnlijk) recht op deelname aan de promotiewedstrijden. In de degradatiestrijd wist RCZ net als vorige week een cruciale zege te boeken, tegen hekkensluiter Alcmaria Victrix werd een minimale 0-1 overwinning geboekt.

Met maar liefst 8-0 wist de nummer drie in de 4e klasse Zaandijk te winnen van hekkensluiter Hauwert’65. Aangezien de concurrenten punten verspeelden, blijft de ploeg volop meedoen in de strijd om het kampioenshap. Ook nummer vier Rood Wit Zaanstad wist te profiteren, door na vier wedstrijden eindelijk weer eens te winnen. Bij MOC werd een 0-2 zege geboekt.