Voetbal: koploper SVA wint topper

Er was dit weekend eindelijk weer een volledig programma, waarin SVA wéér goede zaken deed in de titelstrijd.

Hercules wist de enige derby van de zondag te winnen. Saenden en Zaandijk boekten beiden een zeer belangrijke overwinning. 

1e klasse zondag 

Middenmoter Fortuna W. wist op eigen veld geen resultaat te behalen tegen Hoofddorp. Ondanks de 1-4 nederlaag staat de ploeg nog ruim op een veilige plek. Dit in tegenstelling tot Assendelft, dat met 3-0 verloor van de sterke promovendus IVV. Aangezien concurrent FC Uitgeest wel 3 punten pakte, staan de Assendelvers nog maar 2 punten boven de directe degradatiestreep.  

2e klasse zondag

Saenden pakte na drie nederlagen op rij eindelijk weer de broodnodige 3 punten, hekkensluiter Kleine Sluis werd met 3-1 verslagen. KFC leed in de strijd om de 2e periode een dure nederlaag, op bezoek bij FC Den Helder werd er met 2-0 verloren. 

3e klasse zondag

SVA zette weer een reuzestap in de strijd om het kampioenschap. Directe concurrent VSV werd met 1-0 verslagen, waarna SVA nu een voorsprong heeft van 7 punten op de nieuwe nummer 2 Swift, dat met 1-2 won van RCZ. Hercules Zaandam staat na de 2-1 derby zege op Sp. Krommenie op een 4e plek met 9 punten achterstand op de koploper. WSV’30 blijft het goed doen na de winterstop, de ploeg van Arjen Zwaan won met 5-0 van Ankaraspor. 

4e klasse zondag

Rood Wit Zaanstad liep in de 1e wedstrijd na de winterstop tegen een verrassende nederlaag op. De titelkandidaat verloor met 2-5 van BSM. Zaandijk wist met een 0-4 zege bij Spaarnwoude wel te overtuigen en steeg naar de 3e plek in de 4e klasse. 

5e klasse zondag

Ook voor Knollendam begon, na bijna 2 maanden winterstop, eindelijk de 2e seizoenshelft. Tegen nummer 3 OSC werd op eigen veld een nipte 1-2 nederlaag geleden 

Klik hier voor alle standen in de diverse competities 

Wedstrijden zondag 05 februari

Fortuna W – Hoofddorp 1-4
IVV – Assendelft 3-0
FC Den Helder – KFC 2-0
Saenden – Kleine Sluis 3-1
Hercules Zaandam – Sp. Krommenie 2-1
WSV’30 – Ankaraspor 5-0
SVA – VSV 1-0
RCZ – Swift 1-2
Spaarnwoude – Zaandijk 0-4
Rood Wit Z – BSM 2-5
Knollendam – OSC 1-2

Een Orkaan/Voetbalvaria-productie / foto Saenden: Theo van Vlaanderen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *