Op eigen veld deed Blauw Wit W zaterdagmiddag wat het doen moest om het seizoen niet als een nachtkaars uit te laten gaan. Werd vorige week al een punt gepakt bij ZCFC, nu werd er op een zeer overtuigende manier gewonnen van concurrent Volewijckers. Met maar liefst 5-1 werden de Amsterdammers naar huis gestuurd. Beide ploegen hebben nu dertien punten en aangezien de andere concurrent Wherevogels ook won, blijven de West-Knollendammers nog wel de hekkensluiter in de 4e klasse.

ZVC’22 kwam in de subtopper tegen nummer twee DZS net tekort en verloor in de strijd om plaatsing voor de promotiewedstrijden nipt met 1-2. OFC kwam niet in actie, aangezien het niet genoeg spelers op de been kon brengen. Afgelopen donderdag werd ook bekend dat hoofdtrainer Stefan van der Grijp, terwijl hij een week eerder nog zijn contract had verlengd, per direct is opgestapt bij de club.    

In de 5e klasse blijft Westzaan op kampioenskoers. Tegen laagvlieger Blokkers werd een regelmatige 3-0 zege geboekt en aangezien de nummer twee Alcmaria Victrix ook won, blijft de voorsprong één punt met één wedstrijd minder gespeeld.

RCZ(zat) boekte een knappe 2-4 overwinning bij Opperdoes, waardoor zij weer de aansluiting hebben gevonden met de ploegen die strijden om de plaatsing voor de promotiewedstrijden.

Ook Jisp wist van deze zege te profiteren en na de 0-4 zege op hekkensluiter Kennemers zijn ze weer drie punten dichter bij de concurrenten gekomen. 

De uitslagen van zaterdag zijn:

  • Andijk – ZCFC 5-1
  • Blauw Wit W – Volewijckers 5-1
  • ZVC’22 – DZS 1-2
  • OFC – Meteoor afgelast
  • Westzaan – Blokkers 3-0
  • Kennemers – Jisp 0-4
  • Opperdoes – RCZ (zat) 2-4

Klik hier voor alle (periode) standen van de Zaanse teams

Door redactie De Orkaan, foto: Blauw Wit W – Volewijckers (5-1) na de 1-0 (Skip Middelhoff)