Voetbal: Saenden en RCZ overleven nacompetitie

Gisteren stonden de laatste finales van de nacompetitie op het programma, waarbij voor zowel Saenden als RCZ lijfsbehoud in de 2e of 3e klasse op het spel stond.

Saenden kwam op het terrein van Purmersteijn uit tegen 3e klasser Swift. Na een 0-1 ruststand, wisten de Wormerveerders in de 2e helft een voorsprong te pakken. De Amsterdammers kwam daarna weer op gelijke hoogte, waardoor een verlening volgde. Mede door het lange seizoen en warme weer gebeurde daarin niet heel, dus penalty’s moesten de beslissing brengen. En net als in de 1e ronde, was Saenden daarin de sterkste. 

In de competitie werd RCZ op de slotdag op basis van het doelsaldo alsnog verwezen naar de nacompetitie. De ploeg maakte in de nacompetitiewedstrijden veel indruk en bewees dat zij ook volgend seizoen in de 3e klasse thuishoren. Ook gisteren wonnen de Racers, op het terrein van DZS in Neck, op overtuigende wijze met 2-0 van De Rijp.

De vertrekkende trainers Guillaume Groot (van Saenden naar Assendelft) en Harry Volkers (stopt) nemen met deze overwinningen in ieder geval op een mooie en waardige manier afscheid van hun clubs.

Door Piet Bakker / Sportredactie Orkaan.

Klik hier voor alle uitslagen van de wedstrijden en finales in de nacompetities

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *