Voetbal: SVA en Rood Wit aan kop

Wisselende resultaten voor de Zaanse ploegen dit weekend, waar vreugde en teleurstelling dicht bij elkaar lagen. VV Assendelft wist te stunten, SVA en Rood Wit Z zijn trotse koplopers, terwijl bij Zaandijk de resultaten juist achterblijven bij de ambities.

2e Divisie

Dit weekend wist OFC (zon) eindelijk weer een punt te behalen in de 2e Divisie. Na 8 nederlagen op een rij werd er met 1-1 gelijk gespeeld bij Scheveningen. 

3e klasse zaterdag

Ook OFC (zat) beleefde een goed weekend. In de derby tegen ZVC’22 wisten ze met een 4-1 overwinning, namelijk de eerste punten van het seizoen te behalen. ZVC’22 staat nu puntloos onderaan in de 3e klasse, waar Fortuna W. (zat) juist in de top meespeelt. In de topper tegen nummer 2 Reiger Boys werd met 1-1 gelijk gespeeld. 

4e klasse zaterdag

ZCFC wist thuis een knappe overwinning te behalen op SVW’27. Het Zaanse Oranje won thuis met 4-1 en steeg daardoor naar de 3e plek. Ook Blauw Wit W. wist te winnen, op bezoek bij Alcmaria Victrix werd het 2-4 voor de ploeg van Larbi Loukou. De ploeg staat nu op een 5e plek.

1e klasse zondag

VV Assendelft zorgde voor de grootste stunt van het weekend, door met 0-1 te winnen van koploper AFC’34. Het betekende de eerste overwinning van het seizoen voor de Assendelvers die een moeizame start van het seizoen hebben. 

2e klasse zondag

KFC moest op bezoek bij Bloemendaal en wist een goede zege te behalen op de subtopper. De Kogers stijgen hierdoor naar de 10e plek en vinden daarmee de aansluiting van de brede middenmoot, waar ook Saenden toe behoort na de 4-2 nederlaag tegen FC Den Helder.

3e klasse zondag

Koploper SVA blijft het goed doen en zondag wonnen zij de topper tegen Hercules Zaandam met 3-0. Ook WSV’30 wist een goede overwinning te behalen, TOG werd met 1-0 verslagen en staat nu met 11 punten op de 6e plaats. RCZ verloor met 0-2 van Zwanenburg en Sp.Krommenie won met 0-4 bij Ankaraspor. 

4e klasse zondag

Rood Wit Zaandam versloeg zondag het puntloze Geel Wit’20 met 3-0 en aangezien de concurrenten (onderling) punten verspeelden, pakte de ploeg meteen de koppositie. Westzaan en Zaandijk beleefden enigszins een teleurstellende zondag. Westzaan verloor thuis met 0-1 van Oosthuizen en Zaandijk liep tegen een 3-1 nederlaag op bij BSM.

Foto boven: Het complex van SVA vanuit de kerktoren (De Orkaan)

Een Orkaan/Voetbalvaria-productie.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *