Westzaan heeft door een klinkende 1-7 zege op hekkensluiter Kennemers het kampioenschap in de 5e klasse zaterdag gepakt. De ploeg van Milano van den Burg was ook in de kampioenswedstrijd overtuigend de sterkste, zoals ze dat al bijna het gehele seizoen al waren. Slechts éénmaal werd er verloren (Wieringermeer 4-1) en éénmaal werd er gelijk gespeeld (Alcmaria Victrix 1-1).

Na afloop van de wedstrijd werd de titel met champagne en de meegereisde supporters gevierd en later werd de ploeg op de ‘platte kar’ in het dorp onthaald. Door het kampioenschap promoveert Westzaan naar de 4e klasse.

Een andere wedstrijd in de 5e klasse ging tussen Jisp en Sporting Krommenie (zat). Beide ploegen wisten tweemaal te scoren en moesten dus uiteindelijk genoegen nemen met een punt. RCZ (zat) wist niet te stunten en verloor met 3-1 van nummer twee Alcmaria Victrix 

Een klasse hoger wist ZVC’22 met 1-4 te winnen bij de Volewijckers, waardoor de ploeg zicht blijft houden op plaatsing voor de promotiewedstrijden. ZCFC, dat nog op de veilige negende plek staat, verloor met 3-2 nipt van het sterke Kolping Boys. Nummer tien OFC profiteerde door de 3-0 overwinning op Wherevogels optimaal en nadert het Zaanse Oranje tot op twee punten. De uiteindelijke nummer tien moet nacompetitie spelen om degradatie te voorkomen. Voorlopig staat nummer elf Blauw Wit W ook nog op zo’n nacompetitieplek. De ploeg toonde vanmiddag weer karakter door na een 2-0 achterstand bij middenmoter Vrone toch nog een punt (2-2) mee naar huis te nemen. De voorsprong op de directe degradatieplaatsen steeg hierdoor naar vier punten     

Klik hier voor alle (periode) standen van de Zaanse teams

De uitslagen van zaterdag zijn:

  • Volewijckers – ZVC’22 1-4
  • OFC – Wherevogels 3-0
  • Vrone – Blauw Wit W 2-2
  • Kolping Boys – ZCFC 2-2
  • Kennemers – Westzaan 1-7
  • Jisp – Sp.Krommenie (zat) 2-2
  • Alc.Victrix – RCZ (zat) 3-1

Door Sportredactie De Orkaan. Foto is screenshot van video van de tocht door het dorp (op platte kar achter een trekker) die door Westzaan op Facebook werd gezet.