De Valken uit het Westfriese Hem wonnen met 2-1 van Zaandijk, maar er had meer ingezeten voor de ploeg van trainer Gert Feld en Remco Wachter. Al in de eerste minuten had Michael Helfensteijn een kans voor het doel van doelman Gerard Neijzing van Zaandijk. Maar de inzet was te slap. ā€œjaā€, zei hij na afloop tegen ons, ā€œhet had meer kunnen zijnā€. De spits van voorheen KGB en overgestapt naar de 4e klasser uit Hem, wil het liefst ook naar de 3eĀ klasse. ā€œDat was het doel waarom ik hier naartoe ben gekomenā€.

De wedstrijd ontwikkelde zich tot een op en neer gaande strijd. Zowel De Valken als Zaandijk kregen kansen. Doelpogingen van Remy Gouderiaan en ook een vrije schop van Romano Banel gingen naast of waren een al dan niet makkelijke prooi voor Doelman Joost Volten van De Valken.

“Wij hadden het moeilijk tegen die lange ballen van De Valken”, zei Banel na afloop. “Wij gaan niet blij naar Zaandijk”, zei hij verder teleurgesteld. “Thuis ging het beter met de 4-1 overwinning”. Dat was trouwens de enige nederlaag voor de ploeg uit Hem.

Stond Luuk Purvis tegen Strandvogels niet in de basis, nu had trainer Manuputy hem vanaf het begin ingezet. De bijna-dertiger heeft een verleden bij Zeeburgia, Hollandia en Fortuna Wormerveer en dat is te zien in zijn spel. Hij stond aan de basis van het eerste doelpunt van Zaandijk. Hij passte de bal in de voeten van Romano Banel die in de 22e minuut 0-1 liet aantekenen. Deze achterstand had De Valken aan zichzelf te wijten.

ā€œWe hebben echt zwaar gevochten en alles gegevenā€, aldus aanvoerder Niels Timmer. Hij moest het speelveld voor het eindsignaal verlaten met krampverschijnselen.

Net zoals in Onderdijk had de assistent van Zaandijk de scheidrechter mee. Jan Caspers werd op eigen veld en voor de middellijn aangespeeld en ging goed door. Hij scoorde de gelijkmaker. ‘Nee’ aldus scheidsrechter Te Lindert (helemaal uit Hoevelaken), die trouwens verder foutloos leidde. Hij gaf vier gele kaarten waarvan drie aan Zaandijk en Ć©Ć©n aan De Valken. De 0-1 bleef op het scorebord staan.

Enige minuten later was het wel raak voor De Valken. Uit een hoekschop, die zeer schaars waren, scoorde Tim Stammes met het hoofd 1-1. Het spel van Zaandijk zakte in. En ook Manuputy moest toegeven dat De Valken de betere ploeg was. Ruststand 1-1.

Na rust toen iedereen nog op weg was naar een plaats langs de lijn alsook op de tribune, scoorde De Valken het tweede doelpunt. Michael Helfensteijn wist deze kans nu wel te verzilveren: 2-1. Maar ondanks de vele kansen en met het gevaarlijkste wapen van De Valken: ‘Kick & Rush’, vielen er geen doelpunten. Zaandijk was zelfs de meest gevaarlijk ploeg, o.a. Martijn Tel had beter verdiend. Al zijn schoten gingen net over. Aan de andere kant waren er ook mogelijkheden maar of de bal werd door Helfensteijn en/of Rick Boon te zacht beroerd.

De Valken kunnen voor de periodetitel gaan. Er moet dan nog wel worden gewonnen volgende week van St George en Hauwertā€™65. Allemaal wedstrijden voor de eerste periode. De wedstrijd tegen Zaandijk was puur voor de stand in de vierde klasse B. Als zij de periodetitel halen, ziet Helfensteijn wedstrijden tegen b.v. SEW en Spiritā€™30 wel zitten. Hopelijk zijn deze wedstrijden dan met Pinksteren. Want dan is het Kermis in Hem/Venhuizen.