Voetbalclub Strandvogels in het Westfriese Onderdijk heeft een groot aantal mensen die hart hebben voor de club. Zaterdag hadden zij voor de jeugd het speelveld sneeuw vrijgemaakt. Daardoor kon ook het eerste elftal zondag op het veld spelen. Menig kunstgrasveld was om die redden afgekeurd.

In de eerste helft ging de strijd gelijk op. Zo was er al in de 16e minuut een kans voor Twan Dekker. Zijn schot ging met een curve net naast het doel van Zaandijk. Gerard Neijzing keek erna en deed niets. Met een groot aantal hoekschoppen voor, gaf dit weer hoe de aanvalskracht was van Zaandijk. Toch wist de verdediging van Strandvogels stand te houden. Mede door het goede keeperswerk van Edwin Hoogland, die dit eerder deed door de ons bezochte wedstrijden.

Maar noodlot sloeg voor de mensen uit Kuut aan Meer toe. In de 17e minuut bemachtigde Remy Gouderiaan de bal op links en ging goed door zijn voorzet was op maat. De verdediging stond stil en Romano Banel had een hoek uit te zoeken. Edwin Hoogland was verslagen. 0-1.

Strandvogels was nog niet verslagen. Zij zochten de aanval. Dit resulteerde tot een doelpunt in de 27e minuut gescoord door Bram Groot. De scheidsrechter keurde het doelpunt goed. Echter de assistent van Zaandijk bleef met zijn vlag omhoog staan. En op zijn advies keurde hij het doelpunt af. De hoofden van de pupillen van Martin Glim gingen hangen en tot de rust bleef het 0-1.

Ondanks de ijzige voelbare kou, waren er veel supporters meegekomen uit de Zaan. De wind nam toe en met een gebouw in de rug bleef het redelijk aangenaam. Trainer Christopher Manuputy zette zijn joker in, in de persoon van Luuk Purvis en ook hij was de grondlegger van de 0-2 van Zaandijk. Remy Gouderiaan ronde deze keurig af. Strandvogels was geslagen en kwam bijna niet meer tot een aanval. De 0-3 van Collin van der Vaart en de 0-4 van Joey van Raam waren voor de statistieken.

“We hebben de wedstrijd in de 2e helft verloren”, zei Martin Glim. Hij verlaat Strandvogels aan het einde van het seizoen en wordt opgevolgd door Edwin Genaars. Trainer Christopher Manuputy (Zaandijk) had een identieke analyse: “Wij hebben in de 2e helft gewonnen”. Manuputy is afkomstig uit een voetbalfamilie. Hij speelde eerder met een aantal broers bij Saenden in het eerste elftal: En hij was heel gelukkig met zijn overwinning. Zaandijk ging door dit resultaat naar de 5e plek in de 4e klasse B.

Wie de eerste periode pakt in deze klasse is ongewis. Het gaat tussen De Valken en St George. Wint de Valken van het nietige Hauwert’65 en verliest St George van KGB? Dan is De Valken periodekampioen. Strandvogels speelt uit in een Medemblikker derby bij MOC volgende week. De laatste verloor van De Valken met 7-1.

Zaandijk krijgt Ilpendam op bezoek, zij zagen hun wedstrijd tegen De Rijp afgekeurd.