ZVC’22 kent een hele goede periode en het geloof op het alsnog bereiken van de promotiewedstrijden wordt met de week ietsjes sterker. Zaterdag ging de ploeg op bezoek bij het sterke Kolping Boys. Er moest gewonnen worden om de promotiedroom in stand te houden. En dat lukte ook. In een spannende wedstrijd wist de fusieclub er een 1-2 uit te slepen.

Doordat OFC met maar liefst 4-1 wist te winnen van nummer drie SVW’27, staat ZVC’22 nu op een vierde plaats met evenveel punten als SVW’27. ZVC’22 moet uiteindelijk in ieder geval derde worden om een kans te maken op plaatsing voor de nacompetitie.

OFC deed met de zege op SVW’27 ook zelf hele goede zaken. Door de 4-1 overwinning staat de ploeg steviger op de veilige negende plaats en heeft het met nog drie wedstrijden te gaan een voorsprong van vier punten op nummer tien ZCFC. Het Zaanse Oranje verloor met 2-0 bij middenmoter Vrone en zal  nog een zware opgave hebben om nacompetitie voor degradatie te ontlopen.

Voor nummer elf Blauw Wit Wormerveer is deze nacompetitie sowieso het maximale om te behalen en kan zelfs nog direct degraderen. De ploeg kende op bezoek bij DZS een hele slechte middag. Het verloor niet alleen met 4-1 bij de nummer twee, ook zag het nummer dertien Wherevogels winnen en tot één punt naderen. Het belooft voor de Zaanse clubs een spannende slotfase van de competitie te worden in de 4e klasse.

Klik hier voor alle (periode) standen van de Zaanse teams

Uitslagen zaterdag
Kolping Boys – ZVC’22 1-2
OFC – SVW’27 4-1
DZS – Blauw Wit W 4-1
Vrone – ZCFC 2-0
Velsen (zon) – Fortuna W (zon) 1-0

Door: Sportredactie de Orkaan. Foto ZVC ’22 eerder dit seizoen door Theo van Vlaanderen.