Voetbal: ZVC’22 degradeert in eerste jaar

Voor fusieclub ZVC’22 verliep haar eerste clubjaar desastreus, het eerste elftal degradeerde naar de 4e klasse.

Zaterdag kwamen alleen de Zaanse ploegen in de 3e en 4e klasse in actie, Fortuna W (zat) deed opnieuw een grote stap richting de promotieplaatsen. ZCFC deed goede zaken zonder te spelen.

3e klasse zaterdag

Met maar 2 punten voor de ploeg tot dusver hing het al een tijdje in de lucht, maar door de 2-0 nederlaag bij Reiger Boys is voor ZVC’22 het doek officieel gevallen.

OFC (zat) verloor met 4-2 bij Beverwijk en staat nog maar 3 punten boven de directe degradatiestreep. Fortuna W. (zat) vergaat het een stuk beter, zij wonnen met 1-3 bij Volewijckers en stegen door de overwinning naar de 2e plek. 

Klik hier voor alle standen in de diverse competities 

4e klasse zaterdag

Met een 1-3 overwinning op DTS, bewees WSV’30 (zat) niet alleen haarzelf maar ook ZCFC, dat niet in actie kwam, een grote dienst. Beide ploegen zijn nu officieel veilig en hebben zelfs nog (enigszins) uitzicht op de promotieplaatsen.

Blauw Wit W verloor met 2-0 van St.Adelbert en heeft nog 3 punten nodig in de drie resterende wedstrijden om zich ook veilig te spelen.

Voor Sp.Krommenie (zat) wordt het een stuk lastiger. Zelf verloor het in de slotfase met 1-2 van DZS, terwijl concurrent Alc.Victrix won van het al gedegradeerde RCZ (zat). Sp.Krommenie (zat) staat nog maar 1 punt boven de directe degradatieplaats. 

  • Reiger Boys – ZVC’22 2-0
  • Volewijckers – Fortuna W. (zat) 1-3
  • Beverwijk – OFC (zat) 4-2
  • St.Adelbert – Blauw Wit W 2-0
  • DTS – WSV’30 (zat) 1-3
  • RCZ (zat) – Alc.Victrix 2-5
  • Sp. Krommenie (zat) – DZS 1-2

Foto boven: VoetbalVaria

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *