Voetbalweekend in teken van nacompetitie

Zeven Zaanse ploegen komen dit weekend in actie en zullen proberen de promotie-droom in leven te houden of de degradatie-nachtmerrie af te wenden.

2e/3e klasse zaterdag

Om promotie af te dwingen zal Fortuna W. (zat) in de nacompetitie nog 3 wedstrijden moeten winnen, te beginnen met de thuiswedstrijd tegen Buitenveldert. De Amsterdamse tegenstander eindigde 4e in de 3e klasse B.

3e/4e klasse zaterdag

Handhaving is voor OFC (zat) ineens extra wenselijk, nu de club heeft besloten de zondag selectie voor volgend seizoen terug te trekken. In de eerste ronde treft de nummer 11 van de 3e klasse A, de nummer 11 van de 3e klasse B Jos Watergraafsmeer.  

4e/5e klasse zaterdag

Het zaterdagteam van Sp.Krommenie wist op de slotdag nog te ontsnappen aan directe degradatie en moet zich nu via de nacompetitie veilig spelen. De club treft in de 1e ronde Velsen, dat 11e eindigde in de 4e klasse B. Bij winst speelt het nog een finalewedstrijd en anders zakt het direct af naar de 5e klasse.

2e/3e klasse zondag

Maar 2 van de 18 deelnemende ploegen in deze nacompetitie spelen volgend jaar in de 2e klasse. Het wordt dus een loodzware opgave voor Saenden om degradatie af te wenden en voor Hercules Zaandam om te promoveren. Saenden begint de nacompetitie tegen Koedijk en Hercules Zaandam speelt tegen VSV, waar het vorige week in de competitie nog met 4-1 van verloor.

3e/4e klasse zondag

Rood Wit Zaanstad kon als periodewinnaar en nummer 2 in de 4e klasse al enkele weken toeleven naar de nacompetitie en speelt in de eerste ronde tegen een andere 4e klasser TOS Actief. De winnaar van deze wedstrijd speelt tegen 3e klasser RCZ dat pas in de 2e ronde instroomt.

Westzaan, dat zich via een indrukwekkende opmars plaatste voor de nacompetitie, komt in de 1e ronde ook uit tegen een 4e klasser, namelijk SMVC Fair Play.    

Klik hier voor alle wedstrijdschema’s in de nacompetities

Het complete programma voor dit weekend:

Zaterdag 3 juni

  • 14.30 uur Fortuna W. (zat) – Buitenveldert
  • 14.30 uur Jos Watergraafsmeer – OFC (zat) 
  • 14.30 uur Sp. Krommenie (zat) – Velsen

Zondag 4 juni

  • 14.00 uur Koedijk – Saenden
  • 14.00 uur Hercules Zaandam – VSV
  • 14.00 uur Rood Wit Z – TOS Actief 
  • 14.00 uur SMVC Fair Play – Westzaan

Foto Theo van Vlaanderen: Saenden in de wedstrijd tegen KFC

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *