Dit weekend staat er weer een volledige speelronde op het programma. Met enkele derby’s en toppers! Zaterdag staan in de 4e klasse ZVC’22 en OFC tegenover elkaar. De thuisploeg moet winnen om in de strijd te blijven voor plaatsing voor de promotiewedstrijden. De Oostzaners kunnen de punten daarentegen goed gebruiken om aansluiting te houden met de veilige middenmoot.

In de 5e klasse gaat Jisp op bezoek bij Wieringermeer. Een plaats in de top 4 levert hoogstwaarschijnlijk een plek op in de nacompetitie. Nummer 6 Jisp heeft momenteel drie punten achterstand op haar komende tegenstander die op de vierde plaats staat.  

Zondag vindt er met RCZ-Hercules Zaandam weer een echte burenstrijd plaats. Beide ploegen kunnen de punten hard gebruiken. Nummer twaalf RCZ strijdt tegen (directe) degradatie en ook Hercules Zaandam staat nog maar vier punten boven de tiende plaats, die aan het einde van het seizoen nacompetitie voor degradatie betekent. Eerder dit seizoen (zie foto) wist Hercules door een goal in de slotfase met 2-1 te winnen, De strijd met onder andere  Sporting Krommenie en WSV’30 om de derde plek ligt nog helemaal open. Nummer drie Sporting gaat op bezoek bij de toekomstige kampioen Egmond en nummer vier WSV’30 speelt bij nummer twee Limmen. De uiteindelijke nummer drie plaatst zich voor de promotiewedstrijden. 

Nummer twee in de 2e klasse SVA gaat op bezoek bij koploper HSV, dat al acht punten meer heeft. Na het puntenverlies in de afgelopen wedstrijden, zal SVA moeten winnen om in ieder geval de tweede plek vast te houden. Die plek geeft thuisvoordeel bij de promotiewedstrijden, waar SVA zich al voor heeft geplaatst.  

In de vierde klasse ontvangt nummer vier Rood Wit Zaanstad de koploper De Valken. De ploeg van Levinho Wijdenbosch heeft een achterstand van vijf punten en moet dus winnen, wil het nog een rol gaan spelen in de strijd om het kampioenschap. Nummer drie Zaandijk speelt bij nummer elf MOC en kan bij een zege optimaal profiteren van het onderlinge treffen van beide concurrenten.

Klik hier voor alle (periode)standen van de Zaanse teams

zaterdag 06 april
14.00 uur ZVC’22 – OFC
14.30 uur Blauw Wit W – Egmond (zat)
14.30 uur ZCFC – Volewijckers
14.00 uur Westzaan – Purmerland
14.30 uur Wieringermeer – Jisp
14.30 uur RCZ (zat) – DTS
14.30 uur Sp.Krommenie (zat) – Blokkers

zondag 07 april
14.00 uur Fortuna W – De Dijk
14.00 uur Assendelft – Flevo
14.00 uur JVC – Saenden
14.00 uur KFC – Schagen
14.30 uur HSV – SVA
14.00 uur RCZ – Hercules Zaandam
14.00 uur Limmen – WSV’30
14.00 uur Egmond – Sp.Krommenie
14.00 uur MOC- Zaandijk
14.30 uur Rood Wit Z – De Valken

Door: Sportredactie de Orkaan. Foto: Voetbalvaria (Hercules – RCZ eerder dit seizoen).