Voetveer Zaandijk-Zaanse Schans zoekt schippers 🎥

Het voetveer tussen de Zaandijkersluis en molen de Bonte Hen op de Zaanse Schans gaat per 1 mei weer varen. Maar ze kunnen nog wel een paar nieuwe schippers en reisleiders gebruiken. De groep vrijwilligers is door de coronaperiode en natuurlijk verloop uitgedund.

De tocht wordt altijd door een schipper en een reisleider (ook kaartjesverkoper) gemaakt. De reisleider deelt ook de routebeschrijvingen uit van de wandeling door Oud-Zaandijk (in 15 talen). De passagiers komen uit alle windstreken.

De schipper moet in bezit zijn van het Klein Vaarbewijs en het basiscertificaat marifonie. Als je deze papieren nog niet hebt vergoedt de Stichting de cursus- en examengelden. Van de reisleider wordt een opgewekt humeur gevraagd en dat je een paar woorden Engels spreekt.

Het voetveer vaart van 1 mei tot eind september, 7 dagen per week, tijden 10.00- 17.00 uur.

Nieuwsgierig? E-mail naar info@voetveerzaandijk.nl of stuur een bericht via de Facebookpagina Stichting Voetveer Zaandijk.

In 2018 maakten wij een filmpje van het veer:

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Eric de groot

  ik ben een pensionado die zin heeft iets te gaan doen .ik moet dan wel opgeleid worden.ik spreek goed engels,spaans en duits.plus een beetje frans en italiaans.jullie advertentie motiveerd mij,lekker buiten. ik hoor het wel
  .

 • Marko de Haan

  Geacht voetveer. Bij deze geef ik graag te kennen dat ik bijzonder geïnteresseerd ben in Uw vacature voor een voetveerschipper. Ik voel mij zeer aangesproken, heb jarenlang de Julianabrug bediend, alle sluizen en bruggen in Noord-Holland en Amsterdam. Jarenlang gevaren op passagiersschepen van Rederij Naco, eigenaar RWS patrouillevaartuig en dertig jaar op varend vrachtscheepje gewoond. Als Rijkshavenmeester op Marken gewerkt, op grindschepen, tankers, sleepboten enz. gevaren. Met heel veel ervaring maar zonder Klein vaarbewijs en marifoondiploma, ik redde mezelf uitstekend zonder, op voornoemde vaartuigen was wel iemand met geldig vaarbewijs aanwezig maar zonder vaar ervaringen e.d. Samen waren we aldus compleet. Ik zie het alsnog behalen van het vaarbewijs als formaliteit en zijn er zeker geen belemmeringen dit snel te kunnen gaan behalen. Ik ben 59 jaar en woon/leef ruim 40 jaar samen met mijn partner Anita. Ik woon in Amsterdam-Oost.

  mvg.: Marko de Haan,

 • Beste Marko, dankjewel voor je enthousiaste reactie. Zou je een emai willen sturen naar info@voetveerzaandijk.nl? Dan hebben wij je contactgegevens en laten we van ons horen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *