Tegenwind voor molen De Haan

Nauerna krijgt er een molen bij. Molen De Haan zou dit weekend naar Nauerna moeten verhuizen maar het weer gooit roet in het eten.

Molen De Haan ligt in de haven van Medemblik te wachten totdat de storm – windkracht zes tot zeven – is gaan liggen. De schipper heeft de overtocht naar de Oranjesluizen in Amsterdam en daarna naar Nauerna uitgesteld tot woensdag en mogelijk zelfs tot donderdag.

Het laden van de molen op de dieplader en het transport van Abbekerk naar Medemblik verliep volgens plan. Molen De Haan, die in Benningbroek heeft gedraaid, is door de stichting Zaanse Pakhuizen gekocht. Het achtkantige molenlichaam wordt gebruikt om bij de gerestaureerde molenschuur in Nauerna molen De Paauw, die daar oorspronkelijk stond, te herbouwen. De Haan heeft hetzelfde silhouet als De Paauw.

Transport molen De Haan IV

In de molens worden dynamo’s geplaatst die stroom aan Nauerna gaan leveren.

De Orkaan schreef hier eerder deze week over. De tocht gaan we live via Twitter volgen. Vaak met foto’s en soms zelfs met video. De eerste hindernis heeft zich overigens al voorgedaan. Wegens de harde wind is er vertraging opgetreden.

Transport molen De Haan II

Tekst: Jaap de Jong, foto’s Ron Sman, stichting Zaanse Pakhuizen.

De tocht volgen? Dat kan hieronder waar alle tweets met foto’s en video’s live te zien zijn.


Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *