De heren van volleybalvereniging Zaanstad promoveren vanuit de Topdivisie naar de nieuw opgerichte ‘Super Divisie’. In een uitwedstrijd tegen Volley Tilburg moest zaterdagavond met 0-3 of 1-3 gewonnen worden om direct zeker te zijn van promotie en niet te hoeven afwachten wat de concurrenten nog zouden doen. Concurrent Tilburg heeft namelijk nog twee wedstrijden in te halen. Zaanstad behaalde de promotie op eigen kracht door in Brabant met 1-3 te winnen.

De opluchting was groot bij de Zaankanters die hun thuiswedstrijden spelen in Topsportcentrum de Koog. We belden met coach Dwin Brouwer na afloop van de bevrijdende laatste set:

‘Het was een beladen pot met veel sfeer en beleving. We merkten dat Tilburg goed kan volleyballen en er waren diverse fantastische rally’s. De eerste set begonnen we met een goede voorsprong en lieten ze toen dichterbij komen. Wij kwamen in de ontknoping goed terug met lef en trokken hem over de streep met 25-27.

In de tweede set was dat net andersom. Die won Tilburg met 25-22. In set 3 begonnen we matig met een 4-0 achterstand. We wisten het spelbeeld te kantelen en de set naar onze hand te zetten. Ook hier weer een aantal mooie rally’s en daarvan wonnen we er voldoende. We wonnen die set met 20-25.

In de laatste set ging het eerst redelijk gelijk op maar toen voelde je dat zij fouten begonnen te maken. De koek was op en ze verloren het geloof. We wonnen eenvoudig met 16-25 en daar was de ontlading.’

De concurrent Taurus speelt nog op het moment van schrijven maar waarschijnlijk eindigt Zaanstad als 4e in de eindstand van de Topdivisie.

Door: Edwin Kleiss. Foto boven: Han Kreulen. Foto selectie: Merkala Zaanstad website.