Voor Paal: ROSA (2014)

Wachten voor een stoplicht, een oversteek, een zebrapad, een veerpont… Iedereen staat daar korter of langer voor een paal, een geliefd object voor plakkers, stickeraars, activisten, guerilla-marketeers…

Wij letten de komende tijd (elke donderdag) niet op het langsrazende verkeer maar op de paal zelf, een cultuurhistorische verkenning van de Zaanse wildplakpraktijk. Vandaag: ROSA.

De sticker (Zaans Groen, Zaans Gelijk, Zaans Geluk) is van een uitzonderlijke kwaliteit. Geplakt in het voorjaar van 2014 ten behoeve van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart van dat jaar. En hij zit er dus nog steeds. Maar wie plakte deze?

Staat u ook wel eens voor paal en wil je dat met ons delen? Mail de foto met beschrijving naar info@deorkaan.nl.

Hier alle tot dusver gepubliceerde palen.

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Peter Schaap

  Nou, best wel veel craquelé…

 • hans van rheenen

  … even op de op de sticker genoemde website gekeken en een spelfout ontdekt:

  Word actief voor ROSA!

  ROSA kan altijd nieuwe ideeën, extra handen, organisatoren en/of aanpakkers (aanplakkers) gebruiken. Grote en kleine bijdragen zijn welkom. Input geven op punten die ROSA bezighouden, lid worden van het bestuur, bedenken en/of organiseren van ludieke acties, folderen: het kan allemaal. Neem voor meer informatie contact op met ROSA.

 • piet Zwikker

  Een miniem plakkertje op een lantaarnpaal of een paaltje wat omvergereden is in een achterafstraatje wordt tot vervelends toe vermeld in de orkaan. Maar dat er vannacht vele tientallen, misschien wel honderden blauwwitrode vlaggen langs de wegen rondom Westzaan ,Assendelft en Hoogtij waren opgehangen valt blijkbaar niet op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *