Voor Paal: STEM JA!

Wachten voor een stoplicht, een oversteek, een zebrapad, een veerpont… Iedereen staat daar korter of langer voor een paal, een geliefd object voor plakkers, stickeraars, activisten, guerilla-marketeers…

Wij letten de komende tijd (elke donderdag) niet op het langsrazende verkeer maar op de paal zelf, een cultuurhistorische verkenning van de Zaanse wildplakpraktijk. Vandaag een blik in het verleden…

Wie weet nog wat het was? Het Cultuurcluster? Het zou een centrum van kunst, cultuur, media en debat worden. Een zinderend middelpunt van Zaandam. Naast het stadhuis. Met een Grand Café. Het plan sneuvelde uiteindelijk. Maar niet doordat er te weinig actie werd gevoerd. Onderstaande is van podium DeFlux dat een plek zou moeten krijgen in het cluster.

Foto ooit genomen op de Zuiddijk in Zaandam. Het ‘JA’ slaat op het referendum dat over het cluster werd gehouden. Dat leverde weliswaar geen geldige uitslag op (er stemden te weinig mensen) maar de uitslag met een grote meerderheid tegen zorgde er uiteindelijk toch voor dat het cluster er niet kwam.

Sta je ook wel eens voor paal en wil je dat met ons delen? Mail de foto met beschrijving naar info@deorkaan.nl.

Hier alle tot dusver gepubliceerde palen.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Karin Singeling

    Eeuwig zonde dat het cultuurcluster er nooit is gekomen. Mij zie je niet op dat afgelegen terrein waar podium de Flux is gevestigd. Brrr. en nu een lelijke open plek in de stad en torenhoge kosten voor al het onderhoud aan de gedecentraliseerde locaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *