Ieder voorjaar rond Pasen wordt het atelier van de Krommeniër Schilderskring ’80 (KSK) omgebouwd tot expositieruimte. Komend weekend is de voorjaarsexpositie weer te bezoeken. De expositie met het thema ‘Vrij werk’ krijgt een extra ‘boost’ doordat ook werken van de sinds vorig jaar actieve KSK-Kinderclub te zien zijn.

Een viertal KSK-leden nam begin vorig jaar het initiatief kinderen tussen de 6 en 12 jaar uit te nodigen voor een creatieve middag. Een schot in de roos, want sindsdien zijn circa 15 kinderen iedere woensdagmiddag in het KSK-atelier te vinden. Het plezier van de Kinderclub werkt aanstekelijk. Het werk van de kinderen hangt wekelijks in het atelier en inspireert de oudere generaties die elkaar hier gedurende de week treffen.

Op de voorjaarsexpositie is er plaats gemaakt voor het werk van de kinderen. Op vrijdagavond 14 april opent wethouder Breunesse de expositie voor genodigden. Op zaterdag 15 en zondag 16 april is de expositie van 12.00 – 17.00 uur voor iedereen gratis toegankelijk. Het atelier is gevestigd aan Vlusch 8 in Krommenie.