Voortaan aangifte op afspraak

Tsja… het spontane gaat er zo wel een beetje vanaf.

Vanaf maandag is het in Zaandijk alleen nog maar mogelijk om aangifte te doen nadat je via 0900-8844 een afspraak hebt gemaakt.

Hiermee zouden de lange wachtrijen aan het loket voorkomen worden.

De maatregel is puur in het belang van de burger:

‘Aangifte op afspraak zorg ervoor dat mensen aangifte kunnen doen wanneer het hen uitkomt en dat de wachttijden korter worden.’

In spoedgevallen is het nog altijd mogelijk om zonder afspraak aangifte te doen.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Rob

    Tja, zie daar de gevolgen van verkeerde investeringen in het verleden. Hoewel de kosten van politie steeds groter worden en het aantal politiebeambten groeit holt de dienstverlening hard achter uit. Rayonvorming in de jaren 90 en nu de vorming van een nationale politie leidt vooral tot extra kosten aan de top en de middenkaders. Het beloofde meer blauw op straat lukt alleen maar door gemeentelijke handhavers een nieuw uniform aan te trekken. Het oplospercentage van misdrijven schommelt rond de 30 – bedroevend laag.

    En nu weer in de wacht om aangifte te mogen doen. Lijkt mij haaks staan op de wetgeving die nadrukkelijk bepaalt dat terstond aangifte gedaan moet worden en dat een politieambtenaar daar verplicht en onverwijld rapport van moet opmaken.

    Maar ja, ik heb zelf al tweemaal meegemaakt dat de politie in Zaanstad domweg weigert een aangifte in behandeling te nemen – terwijl dat toch echt verplicht is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *