Vanaf de Prins Clausbrug richting Motoport is de Ned Benedictweg in Wormerveer spiegelglad en daarom afgesloten voor het verkeer. Vanmorgen rond 08.00 uur verloor een vrachtwagen er een deel van zijn lading cacaoboter.

Een automobiliste zag het gebeuren. Ze waarschuwde daarop de politie. De vrachtwagen werd op de Provincialeweg N246 langs de kant gezet. Deze bleek net vanaf een fabriek in Wormer te komen.

De Provincie Noord-Holland kwam naar Wormerveer om de situatie te beoordelen. Hierop is Wilchem, een gespecialiseerd bedrijf, ingeschakeld om de weg weer schoon te maken. Deze werkzaamheden kunnen enige tijd gaan duren. Het verkeer vanuit Wormer moet omrijden via de Zaanbrug.

Update: Het spoor met cacaoboter loopt vanaf Cargill aan de Veerdijk en de Noorddijk in Wormer naar de Ned Benedictweg (N514) en de Provincialeweg (N246) in Wormerveer. Een spoor van ruim een kilometer lang. In de tank van de vrachtwagen wordt de cacaoboter in de tank op 60 graden gehouden, maar éénmaal op de weg is de boter gestold. Wilchem is hard aan het werk om de weg weer schoon te maken. Het wegdek wordt ingeborsteld met reinigingsmiddel, waarna er met verwarmd water wordt gereinigd. Naar verwachting gaan de werkzaamheden tot in de avond duren.

Bijdrage door Michel Schermer