Vriendschap te koop: Jeroen! (Hij komt nooit meer terug, maar misschien red je anderen)

Niet iedereen maakt makkelijk vrienden, daarom is het handig dat je ze kan kopen.

De Orkaan doet af en toe een suggestie. Daar zijn vrienden voor.

Vandaag: Team Jeroen “Geen woorden, maar daden” 

 

JeroenB_smallDeze vriend, Jeroen, is eigenlijk niet te koop. Hij leeft niet meer. Hij ging vorig jaar dood door maagkanker op zijn 45e. Marco en Gerben waren zijn vrienden en ze missen hem: ‘Jeroen was een vrolijke, oprechte en sportieve man. De laatste jaren voor zijn ziekte zich openbaarde, hebben wij veel fietstochten gemaakt. Ooit zouden wij samen de Alpe d’Huez gaan beklimmen.’

De kinderen van Marco zitten op OBS De Zoeker in Zaandijk in groep 6b en in groep 8b in de klas bij de kinderen van Jeroen. Meester Cees-Jan van 8b vertelde vorig jaar aan Jeroen, in het bijzijn van Marco, dat die klassen ook een ‘Alp’ zouden beklimmen. Ze gaan zes keer de klimduin in Schoorl op en willen daarmee veel geld ophalen. Marco: “Jeroen en ik hebben dit samen mogen vernemen en het was behoorlijk emotioneel.”

Het geld dat de kinderen ophalen gaat rechtstreeks naar Team Jeroen “Geen woorden, maar daden” Van Alpe d’ Huez. Daarbij brengen deelnemers geld bijeen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker. Dat team bestaat uit Marco en Gerben.

Even zakelijk. Wat kan jij bijdragen? Een bus/busjes/vervoer voor de kinderen van en naar Schoorl op dinsdag 31 maart zou mooi zijn. Geld voor Team Jeroen “Geen woorden, maar daden” zou nog mooierder zijn. Marco: “Hij zei wel eens dat hij op de berg op mij zou wachten, als hij er dan nog zou zijn. Een blik in elkaars ogen zei genoeg.” Er is een Facebookpagina waar je nieuws over het team en de acties kan bekijken. 

De foto’s komen van de site van Alpe d’ Huez.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *