Vrij & Willig: Marene Kok

De Orkaan heeft geen kantine, geen koffieautomaat en geen studio. Maar we hebben een website bomvol nieuws en we hebben mensen – Orkaankrachten! – die samen met de redactie het nieuws maken.

Veel van de krachten achter De Orkaan hebben niet de ambitie zelf zichtbaar te zijn. Toch laten we ze graag aan het woord de komende dagen. Om te voorkomen dat onderschat wordt wat onze gemeenschap bijdraagt aan de gemeenschap. Met hun bijdragen zijn we een Orkaan, anders waren we niet meer dan een briesje geweest…

Vandaag het woord aan: Marene Kok – Gids aan de Zaan

‘Wanneer ik voor het eerst artikelen op De Orkaan las, weet ik niet meer. Wel dat ik meende dat het vertrouwd en eigen was. Ik kende immers de echtgenoten van Piet en Merel van resp. een studie aan de Vrouwenvakschool en door mijn werk voor Inverdan. En bovendien houd ik van zangvogels (flauw).

Wat er in de loop der jaren veranderde in de berichtgeving is dat het niet alleen méér werd maar dat er vaklieden aan het woord kwamen die verhaalden over o.a. historie en over natuur. En daar steek ik als gids graag iets van op, dus dat is heerlijk om te lezen. En natuurlijk zijn de artikelen over veranderingen in onze stad kritisch en actueel en dat moet ook want zo weet je wat er speelt. Een enorm plusplunt is dat je direct kunt reageren, als je tenminste netjes blijft.

Mijn man en ik hebben al jaren geen abonnement meer op een Zaans dagblad omdat De Orkaan voldoende informatie geeft (ook vaak eerder) en de stukken zijn geschreven met een – voor mij – fijne, soms vileine pen. En daar houd ik van.

Of De Orkaan de fel begeerde uitzendlicentie moet krijgen en die dus niet naar RTV Zaanstreek zal gaan, weet ik niet. Eerlijk gezegd begrijp ik ook niet goed waarom deze twee nieuwsbrengers niet naast elkaar kunnen blijven bestaan en dus elk de helft van het beoogde geld krijgen. Waarom de Zaanstreek niet vergelijken met Nederland waarin er ook meerdere landelijke kranten en nieuwssites zijn, dus waarom hier slechts één?

Wat ik wens, is dat een ieder die in de Zaanstreek woont en/of werkt, en dan vooral het Zaanse ambtenarencorps, verplicht elke dag even De Orkaan moet lezen. Dan weet je steeds wat er aan de hand is in je eigen stad.

Mijn conclusie: De Orkaan moet blijven!’

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *