Vrouw onder de bus in Vinkenstraat

Rond 11.40 uur gebeurde er een ernstig ongeluk in de Vinkenstraat in Zaandam. Een vrouw kwam met de fiets onder de wielen van bus 69 terecht. 

De bus en de dame kwamen vanaf de Westzijde en reden beide richting Station Zaandam. 

Getuigen vertelden dat de fietsster in het midden van de weg terecht kwam waarna de buschauffeur haar niet meer kon ontwijken. 

De vrouw raakte dermate ernstig gewond dat de traumahelikopter werd opgeroepen. Die landde op De Burcht, waarna de trauma-arts met spoed naar de Vinkenstraat werd vervoerd. De arts begeleidde het slachtoffer in de ambulance naar het AMC.

Mensen die zich in de bus bevonden, waren geschokt door het incident.

De Verkeersongevallenanalyse (VOA) doet onderzoek naar de oorzaak.

De Vinkenstraat werd afgezet voor alle verkeer.

Foto aangeleverd
Foto aangeleverd
Foto Ersel Zengin

Door Nick Boeske / Merel Kan (De Orkaan), foto’s aangeleverd en door Ersel Zengin.

Deel dit artikel:

15 reacties

 • Gon van Dalen

  levensgevaarlijk de Vinkenstraat ook met die bussen.
  ik loop daar regelmatig
  je kon erop wachten zo’n vreselijk ongeluk.

  • Johan Prins

   Ik begrijp ook niet dat de bus door de Vinkenstraat rijdt, via de Stationsstraat is het een stuk veiliger en ook prettiger rijden voor een chauffeur.

  • Robby Son

   Heb je het artikel wel gelezen? Er staat duidelijk dat getuigen verklaarden dat de fietster ineens naar het midden van de weg ging.

 • Ada Van Ravenzwaay

  Als we toch bezig zijn over levensgevaarlijk:
  De levensgevaarlijke bushalte aan het einde van de Beatrixbrug,
  die ieder zicht ontmeent op het levensgevaarlijke zebrapad in de bocht! naar de Westzijde en op het tegemoetkomende verkeer vanuit deze straat. Vlak daarna de nauwe scherpe bocht naar links de smalle levensgevaarlijke Vinkenstraat in.
  Hulde aan alle bus /en vrachtwagenchauffeurs die het gepresteerd hebben hier jaar na jaar zonder ernstige ongelukken langs te manoeuvreren.
  Een wonder dat dit niet al veel eerder gebeurd is!

 • Harrie van de hoek

  wat een reacties …
  ligt altijd ergens aan ipv aan weggebruikers…

  • Ted Groentjes

   Volledig mee eens. Eigenlijk moet De Orkaan bij verkeersongelukken niet de mogelijkheid geven om te kunnen reageren. Een ongeluk is op zich al vervelend genoeg.

  • Bert Versteeg

   Het ligt altijd aan de wegebruikers!
   Een weg,bocht of kruising is niet gevaarlijk.
   We weten nog niets over de oorzaak van het ongeluk maar ik weet wel dat de bussen vaak erg hard door de Vinkenstraat rijden.
   Het zou goed zijn dat de maximum snelheid wordt verlaagd naar 30 km/u.
   Er rijden veel fietsers door de Vinkenstraat, het is er relatief smal en dan is e nog de S bocht ter hoogte van de achterkant van de bank en de haakse bocht naar het Rustenburg waar je als fietser slecht zicht hebt van wat er uit de Vinkenstraat komt.
   En het fietspad op het Rustenburg verleggen naar de westkant van de straat maakt het ook een stukje veiliger.

 • Petra Dijkstra

  Heel veel beterschap gewenst voor het slachtoffer.

 • Gerard Kraaier

  Deze bussen zijn totaal ongeschikt voor zo’n weg, die in het centrum ligt met veel verkeer. Maar ja, openbaar vervoer gaat voor.

 • Vroeger reden de bussen gewoon over een veel meer geschikte weg, de Gedempte Gracht. Dat kan nog steeds, alleen dat slootje dempen en dan een busstrook over aan leggen waar de bussen in 1 richting tegelijk overheen kunnen. En dat beton bij het station slopen. In de jaren 60 en begin jaren 70 hebben ze alles er niet mooier op gemaakt, maar de verkeersstroom was een stuk beter, het lijkt wel alsof ze dat op een 7e plaats hebben gesteld.
  Nu het er allemaal zo bij ligt is het misschien beter alle bussen te laten rijden over de Bernhardbrug, want het centrum van Zaandam is helemaal niet meer geschikt voor de grote bussen. En dan een klein shuttlebusje tussen station en Peperstraat via de Stationsstraat. Halte Vinkenstraat vervalt dan, maar dan wel een halte op de hoek Stationsstraat – Westzijde.

  • Rik Romijn

   Ik citeer ” In de jaren 60 en begin jaren 70 hebben ze alles er niet mooier op gemaakt, maar de verkeersstroom was een stuk beter ”

   Joh! Misschien reden er toen 10 auto’s door heel Zaandam en een paar mensen met paard en wagen. 🤣

  • Als de Peperstraat verbouwd is dan rijden de bussen niet meer door het centrum maar via de Bernard en Den Uylbrug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *