Vuilnisbelt aan Peperstraat (o.a.)

De wachttijden bij het afvalbrengstation in Zaandam kunnen oplopen tot 2 uur. Dus wie daar geen zin in heeft, kan z’n grof vuil ook gewoon op straat dumpen.

De onverlaten in dit gele busje deponeren een hele buslading aan de Peperstraat, naast de Randstad-vestiging. Daar is al een alternatieve vuilnisbelt ontstaan. En daar niet alleen…

Eén van de bewoners die ons op de hoogte bracht wist te vertellen dat het dumpen vorige week woensdag is begonnen. HVC zou al meerdere keren zijn komen kijken na meldingen maar geen actie ondernemen. De vuilnisbelt groeit alleen maar. Vuil trekt immers vuil aan.

UPDATE (17:30): inmiddels is de vuilnis verwijderd.

Hieronder andere foto’s van de bende. (En daaronder de foto van de situatie bij de Van Houtenstraat/Bermuda in Zaandam).

grof vuil peperstraat 600

Van Houtenstraat/Bermuda (foto via Twitter van Remko), klik op de foto voor de bende in detail.

Van Houtenstraat Bermuda 2

Deel dit artikel:

13 reacties

 • Triest kan heel vaak daar niet eens met scootmobiel komen omdat er veel geparkeerde auto’s staan. Het word tijd dat de afrit weer geel geschilderd word waar nu de troep ligt.

 • Jaap Meeuwsen

  Tja, wat zal ik nou zeggen ?
  Zal je zien, als ik mijn zakje ernaast zet omdat zo’n container weer niet werkt, boete.
  Daar zijn ze vlot bij, leer makkelijk.
  Maar hier, na meldingen geen actie ?

 • Annemieke Swagerman

  Misschien is het een idee om hier em daar bouwcontainers te plaatsen, zodat mensen op een geoorloofde manier hun grof vuil kwijt kunnen. Het zijn toch al rare tijden…

  • Dat klinkt wel een beetje als toegeven aan, maar ik denk ook dat het een goede oplossing is in deze rare tijd. Zeker nu het warmer gaat worden lijkt het me niet gezond om al dat vuilnis op straat te laten slingeren. Misschien ontlast het de medewerkers van de HVC een beetje, die hebben het ook bizar druk op dit moment met al het afval en soms zelfs boze mensen.

 • Karin timmerman

  Hebben de milieustraten in Zaanstad of (Afvalstations) hun openingstijden verruimd tijdens de coronacrisis? De huidige openingstijden voldoen blijkbaar niet meer, gelet op de lange wachttijden. Ook ondernemers hebben daar last van.

 • Peter Blokker

  ik zou zeggen geef een beloning aan die mensen die met een foto van de dader bij de politie komen, zodat de daders gestraft kunnen worden en ze de rekening krijgen van de gemaakte kosten ( inclusief de beloning)

 • P de Bruin

  Ik leerde in 1960 al dat kijken alleen niet helpt.

 • Marcel van Kampenhout

  Ik woon nu een jaar in Zaandam en begrijp nog steeds niet, waarom de gemeente ervoor heeft gekozen, een chipslot op de ondergrondse vuilcontainers te doen.
  Niet vanwege de mogelijkheid tot afvaltoerisme, want de grootste buurgemeente, Amsterdam, heeft voor iedereen toegankelijke ondergrondse vuilcontainers (waar ook wel eens wat naast wordt gezet).
  Ik zie regelmatig bij het containereiland op de hoek Korte Rozengracht / Rustenburg mensen hun afvalzakken naast de containers zetten of zelfs in de container voor plastic deponeren. Blijkbaar zijn ze hun chip kwijt of doen ze maar wat. ‘Als ik er maar van af ben.’
  Mij lijkt het eerder dat de containerruimte te klein is voor wat er aan afval wordt aangeboden. De oplossing lijkt dus te liggen in het neerzetten van meer containers dan wel het vaker legen van de bestaande.
  Nog één vraag: Zaandam is één van de duurste gemeenten wanneer het gaat om belastingen. Waar blijft dat geld???

 • Jeannette Schoone

  Waarom hebben we in tijden van corona ineens zoveel meer afval? Is het zo erg even te wachten bij de stort? Ik kom er regelmatig met tuinafval van mijn volkstuin maar het wachten valt best mee. Ik vind het gewoon a-sociaal om het maar in de wijk te storten. Nummer van de auto moteren, adres achterhalen en bij de eigenaar voor de deur terugbrengen en een hoge boete en een week verplicht werken bij de stort. Of een week achter de vuilniswagen. Opvoeden die hap!

 • Dirk Boet

  Maak je geen illusies, verkeerd aangeboden afval wordt niet door HVC meegenomen, om er vanaf te komen zal je bij de gemeente Zaanstad een melding van een (Illegale) dumping moeten maken, afgelopen 2 weken nu 2 maal moeten doen omdat mijn “buren” bij HVC grof afval aanbieden maar er dan veel meer bij gooien dan zij gemeld hebben en ook niet netjes gebundeld maar een grote hoop.
  Gevolg is dat HVC het niet meeneemt het blijft liggen en de andere buurtbewoners dumpen hun afval er ook nog bij, melding gemaakt bij Zaanstad en de volgende dag is het weggehaald.
  Toen van de week hetzelfde weer aan de hand was heb ik de buren aangesproken maar dan krijg je te horen waar bemoei jij je mee, kortom handhaving dan maar bellen binnen 10 minuten waren zij er met 3 man/vrouw, echter werd er niet gehandhaafd natuurlijk al was het half 5 in de middag.
  Aanbieden van grof afval mag pas na 10 uur in de avond maar dat weet Handhaving niet, dus de volgende nam HVC het natuurlijk weer niet mee dus maar weer een melding van een dumping bij Zaanstad gemaakt en het werd de volgende dag netjes weggehaald.
  De moraal is dat ondanks onze verbazing over zoveel asociaal gedrag er iemand moet zijn die de juiste kanalen aanspreekt en er voor zorgt dat de boel opgeruimd wordt, iets waarvan ik zeker ben dat als ik niet gebeld zou hebben het nu een grote berg geworden zou zijn.
  Dus niet alleen maar klagen maar ook actie ondernemen, natuurlijk zou iedereen zijn verantwoording moeten nemen maar dat gebeurt niet.

 • Jaap Meeuwsen

  Dirk.
  Echter “werd er niet gehandhaafd” zeg je en dat is nou net het probleem.
  We kunnen natuurlijk wel blijven melden en opruimen maar zolang er selectief of helemaal niet gehandhaafd wordt schiet het natuurlijk niet op.
  Trouwens, hoe bel je handhaving ? Ik heb daar nog nooit een nummer van kunnen vinden.

 • remco weijer

  die ondergrondse container kunnen alleen hele kleine zakken.. das niet handig dat je eerst alles moet verdelen als je flink aan het opruimen bent. Ook draait hij slecht door en zijn er veel storingen.

  In bv de Bijlmer zijn ze voor iedereen toegankelijk en groter… en dat werkt prima…waarom hier niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *