VVD-lijst vastgesteld, Egberts schuift 3 plekken op. Update: Visser lijstduwer af

Dat Gerard Ram de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen aanvoert was al bekend, evenals de namen op de lijst, maar over de volgorde werd gisteravond besloten.

De noodkreet van raadslid Harm Jan Egberts twee weken geleden: “gezien de plek op de ranglijst zou dit wel eens mijn laatste optreden kunnen zijn” heeft een beetje geholpen, hij steeg van 11 naar 8.

Met de VVD als grote partij in het college – Gerard Ram wethouder! – is de kans aanwezig dat Egberts alsnog terugkeert, dan moet de VVD wel een zetel winnen en twee wethouders leveren die voor hem op de lijst staan.

Maar Egberts kreeg met zijn 8e plek uiteraard wel de boodschap dat hij de komende jaren wat beter zijn best moet doen. De zittende raadsleden Annemarie van Nieuwamerongen (2), Tjeerd Rienstra (3) en Rina Schenk (4) staan op verkiesbare plekken.

Nr 5 is steunfractielid Stephanie Onclin, bij de vorige landelijke verkiezingen lid van het campagneteam van de VVD. Nieuwkomer Simone van Otterloo staat op nr. 6, Marianne Doeves-De Boer op 7. Metin Aksoy staat op 9, José Puiman op 10, het huidige steunfractielid Patricia Wit is 11e (en niet 10e zoals wij eerst dachten).

De VVD-lijst telde aanvankelijk een recordaantal van 7 lijstduwers (op 22 kandidaten): Cees Loggen (Gedeputeerde provincie Noord-Holland), Jan van Run (voorzitter ZON), Judith Schouten (oud-wethouder), Dennis Straat (wethouder, heeft aangekondigd de Zaanse politiek te verlaten), Els Veenis (oud-raadslid), Barbara Visser (Kamerlid staatssecretaris) en Armagan Babaoglu (verliet vorige maand de raad).

Barbara Visser is van de lijst afgehaald, het was niet verenigbaar met haar baan als staatssecretaris. Sander Blaauboer die wel op de concept groslijst stond, is in de definitieve versie verdwenen.

Het VVD-programma is inmiddels gepresenteerd op de website, “Zaanse Allure” volgens de foto van het VVD Twitter-account. Ook de foto boven komt daar vandaan, en werd genomen na de landelijke verkiezingen toen de VVD de grootste in Zaanstad was.

Deel dit artikel:

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *