VVD-wethouder Rob Berkhout: ‘blokkeer installatie van Thierry Aartsen’

VVD-talent en beoogd Tweede Kamerlid Thierry Aartsen heeft geen spijt van zijn tweets, en hij is wie die is, zegt ie.

Een ‘eikel’ vindt VVD-wethouder Rob Berkhout van Wormerland. En hij roept daarbij op tot een blokkade van de installatie van Van Aartsen: ‘Ik kan mij niet voorstellen dat wij gezamenlijk zo’n eikel erbij willen hebben.’

Rob Berkhout is een sociaal betrokken politicus, liberaal in hart en nieren, die al 16 jaar actief is bij de VVD van Wormerland. Wij volgen hem al jaren met veel genoegen via twitter, en we betrappen hem zelden op een onvertogen woord.

In een opmerkelijke tweet echter, reageert hij op het nieuws dat zijn VVD ervoor kiest om Thierry Aartsen de Tweede Kamer in te brengen:

Is Aartsen een eikel? Hier een aantal tweets van VVD-Thierry Aartsen zodat je daarover zelf je oordeel kan vormen:

Aartsen was fractievoorzitter van de VVD in Breda en vervangt oud-minister Jeanine Hennis-Plasschaert die uit de Kamer vertrekt om voor de VN te gaan werken. De VVD kan er trouwens niet voor ‘kiezen’ om Aartsen niet te laten installeren omdat hij gewoon de volgende op de lijst is.

Deel dit artikel:

12 reacties

 • Alex

  Vooral die Sylvana tweet vind ik dus niet kunnen voor een VVD politicus. Met zo’n tweet hoor je eerder thuis bij de PVV.

 • joop tralala

  Als er dan eens iets gedaan wordt binnen de VVD zou het beter zijn eerst de partij zelf eens door te lichten. Gebeuren nogal veel rare zaken en opstappers binnen deze partij die ook niet vies is van leugentjes. Helaas lopen er nog veel kiezers rond die dank zij deze VVD hun zakken blijven vullen en dan ook voorop lopen om deze partij aan de macht te houden.

 • Ach een eikel meer of minder….
  Vraag me af waarom Robbie nu pas wakker wordt, want Thierry staat al langer op de vriendjeslijst van de vvd voor een leuk baantje… en daarvoor was ie wel goed genoeg?

 • Egbert Visser

  En de uitlatingen van Berkhout kunnen wel? Beetje vreemd om een partijgenoot uit te maken voor eikel.
  Berkhout haalt ook nog eens oude koeien uit de sloot: tweets uit respectievelijk 2009, 2010 en 2016

  • Merel Kan

   ‘Oude koeien’ waarvan Thierry ‘Eikel’ Aartsen anno 2018 geen afstand neemt…

   • Egbert Visser

    Thierry Aartsen heeft inmiddels zijn excuses aangeboden.

    • Merel Kan

     Ja. Na grote druk, en ophef op sociale media. In een door de VVD professioneel gefabriceerd filmpje van 37 seconden, waarin hij 13 keer ‘ik’, 2 keer ‘mijn/mij’ 1 keer ‘ik persoonlijk’ zegt.
     Daarbij rekent hij naar zichzelf toe. Het zou 10 jaar geleden zijn. 2009 is geen 10 jaar geleden.
     Als mijn kind met zo’n ‘sorry’ op de proppen komt, mag hij nog even terug naar zijn kamer om na te denken.

 • Dwarsligger

  Toen de VVD in 2016 de lijst voor de Tweedekamerverkiezingen 2017 opstelde, waren de tweets uit 2009 en 2010 al verschenen (de tweet van 18 november 2016 was net wel of net niet bekend). Toen had de VVD Aartsen niet op de lijst moeten zetten. Nu is het te laat.

 • Paul

  Hij twittert als Trump. Wie weet wordt hij nog eens minister-president. Ik zeg doen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *