VVV-kantoor in winkel HoogHuys Stadhuisplein

HoogHuys Delicatessen stopt op 1 januari met de winkel op het Stadhuisplein in Zaandam. Het VVV-steunpunt dat nu nog in de winkel van Sugarstars zit, verhuist dan naar het HoogHuys-pand.

Gister schreef De Orkaan al over Wonder’s To Go, dat weg wil uit het winkelgalerij op het Stadhuisplein. Sugarstars had het volgens wethouder Dennis Straat “best moeilijk gehad” maar zou nu de bedrijfsvoering hebben aangepast.

Volgens Straat waren de problemen bij Sugarstars er debet aan dat de VVV-service bij de winkel onder de maat was, “de dienstverlening verliep niet goed”. Volgens andere raadsleden was dat een understatement. Romkje Matkor (GroenLInks):

“het meisje dat daar werkt weet van toeten nog blazen, maandag zijn ze dicht, er is geen registratie van klanten of vragen.”

Annemarie van Nieuwamerongen (VVD) was undercover gegaan als toerist en had bevestigd gekregen wat ze al gehoord had:

“je moet 10 minuten wachten voordat je geholpen wordt en je krijgt informatie die niet klopt.”

De verhuizing naar het HoogHuys-pand waar de winkel ruim 2 jaar geleden begon, is een uitkomst volgens wethouder Straat (toerisme). In het Cultuurcluster zou een volwaardig VVV-punt komen maar aangezien de realisatie nog op zich laat wachten is dit een oplossing voor de komende jaren.

Aangezien Zaanstad de exploitant van het rijtje winkels is, wordt de gemeente nu huurder van zichzelf.

Deel dit artikel:

3 reacties

  • Toen het informatiepunt nog in het hotel zat werd er ook tenenkrommend slecht advies gegeven, bv dat het beeld op de Dam van Monet was.

    Je moet er enthousiaste Zaankanters hebben staan die weten wat er te doen is en dat op maat kunnen adviseren. Regelmatig komen we in het centrum toeristen tegen die er een beetje verloren doorheen lopen en eigenlijk alweer weg willen. Maar als je vertelt wat je kan doen en bekijken in Zaandam én de andere dorpen (en hoe je er kan komen, leuk met de boot!) dan worden ze enthousiast en realiseren ze zich dat één dag misschien wel te kort is.

  • Nienke Wouda-Conrads

    Wat mij betreft had de VVV gewoon op de Gedempte Gracht moeten blijven. Wij komen elders als we met vakantie zijn gewoon in een VVV winkel. Waarom moet dat in een grote stad als Zaanstad een ondergeschoven kindje zijn.

  • Simon breuker

    Het word streets moodier in Zaandam met al die leegstand peperstraat rozenhof westzijde de kosten voor de midesdander zijn niet op te brengen need nou de rozenhof Dakar is touch niet over nagedacht, de parkeer garage had oder de rozenhof moeten zij ,dan Haden we een mooi overdekt winked centrum gehad ,nu lost het all een maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *