HoogHuys Delicatessen stopt op 1 januari met de winkel op het Stadhuisplein in Zaandam. Het VVV-steunpunt dat nu nog in de winkel van Sugarstars zit, verhuist dan naar het HoogHuys-pand.

Gister schreef De Orkaan al over Wonder’s To Go, dat weg wil uit het winkelgalerij op het Stadhuisplein. Sugarstars had het volgens wethouder Dennis Straat “best moeilijk gehad” maar zou nu de bedrijfsvoering hebben aangepast.

Volgens Straat waren de problemen bij Sugarstars er debet aan dat de VVV-service bij de winkel onder de maat was, “de dienstverlening verliep niet goed”. Volgens andere raadsleden was dat een understatement. Romkje Matkor (GroenLInks):

“het meisje dat daar werkt weet van toeten nog blazen, maandag zijn ze dicht, er is geen registratie van klanten of vragen.”

Annemarie van Nieuwamerongen (VVD) was undercover gegaan als toerist en had bevestigd gekregen wat ze al gehoord had:

“je moet 10 minuten wachten voordat je geholpen wordt en je krijgt informatie die niet klopt.”

De verhuizing naar het HoogHuys-pand waar de winkel ruim 2 jaar geleden begon, is een uitkomst volgens wethouder Straat (toerisme). In het Cultuurcluster zou een volwaardig VVV-punt komen maar aangezien de realisatie nog op zich laat wachten is dit een oplossing voor de komende jaren.

Aangezien Zaanstad de exploitant van het rijtje winkels is, wordt de gemeente nu huurder van zichzelf.