Waar is de zandbak gebleven?

Vorige week begon het te vriezen, het KNMI gaf code geel af in verband met kans op ijzel en wij glibberden onder andere over de markt in Zaandam.

De gemeente Zaanstad, dol op zelfredzaamheid, bewoners-participatie en groenadaptie door de buurt, had daar vroeger een oplossing voor: zandbakken waardoor de omwonenden zelf de gladde straat te lijf konden gaan… vroeger dus (in ‘goede tijden’), maar nu niet meer.

Francine Boers stuurde ons de volgende mail:

In Zaandam bij de brug Hoek Botenmakersstraat/Vaartkade, daar stond een handige kist met deksel waar de gemeente in goede tijden zand in deed zodat de bewoners bij de 1e gladheid zelf zand kon strooien. Ik heb dat héél vaak gedaan in de ochtend wanneer het glad was.

Zo de ook afgelopen donderdag, de 1e spiegelgladde dag. Ik kon niet strooien, na herhaaldelijk verzoek de kist weer terug te plaatsen.

Taal nog teken van de verantwoordelijke ambtenaren en wethouder, de heer Slegers .

Wij zochten even op Google Streetview, in maart van dit jaar stond de bak er nog.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Rens Kamminga

    Ook op de hoek van de Zuiddijk en de Jonge Arnoldusstraat stond jaar en dag en bak met strooi zand/zout. Doordat deze bak zijn beste tijd had gehad heb ik daar een melding van gemaakt bij de gemeente. In no time was de bak verwijdert en kwam het retourbericht dat er een nieuwe strooibak geplaatst zou worden. Na (erg) lang wachten heb ik de vraag bij de gemeente neergelegd waarom het allemaal zo lang duurde. Het (niet verwachte) antwoord was: “We zijn gestopt met het plaatsen van deze bakken”. Nu is het weer wachten op ongelukken op de kluft die bij -1 graad al spekglad wordt. De fietsers zijn gewaarschuwd.

  • Fr. .Boers

    De gemeenteraad verkiezingen in Maart. Welke partij is Wethouder Slegers ?? Niet op stemmen !!
    Francine Boers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *