Geen tijd voor parkeervergunning, wel voor boetes… (plus reactie)

Nieuwe bewoners van een huis aan de Botenmakersstraat in Zaandam moeten 28 dagen wachten op een parkeervergunning voor belanghebbenden.

Het is namelijk erg druk bij de gemeente. Ook de parkeerwachters hebben het druk. Die schrijven 28 dagen lang dagelijks een bekeuring uit.

Een buurtbewoner doet zijn relaas (daaronder de reactie van Zaanstad).

“Sinds enkele weken hebben we nieuwe buren. Uiterst vriendelijke mensen met twee kleine kinderen, een hondje en een auto, tot zover niets opmerkelijks.

Wel opmerkelijk is het dat er op hun auto vrijwel dagelijks een parkeerbon wordt geplaatst, wat de nieuwe buren inmiddels tot wanhoop brengt.

Toen ik voorzichtige probeerde het systeem van de belanghebbende vergunningen toe te lichten, bleken de nieuwe buren daar al mee bekend. Een aanvraag hadden ze al lang en breed ingediend, maar door de drukte bij de gemeente (?) zou de toekenning  maar liefst 28 dagen gaan duren. Achtentwintig dagen. In Zaandam.

In de praktijk betekent dit voor die mensen 28 bonnen, want betalen bij een automaat kan hier maximaal voor 2 uur wat blijkbaar niet erg werkt. Waarschijnlijk hebben ze hiernaast ook nog een leven.”

REACTIE Zaanstad.
volgens een woordvoerder van de gemeente klopt het artikel niet. Inwoners van Zaanstad kunnen zonder wachttijd een vergunning krijgen. In dit geval zijn inderdaad al drie boetes uitgedeeld. Maar de auto stond op naam van een inwoner van Amsterdam.

Deel dit artikel:

8 reacties

 • Bas Sommeijer

  Kunnen de buren niet tijdelijk belanghebbende vergunning geven aan de nieuwe buren? Dit gebruik je normaal wanneer je bezoek hebt met een auto. Kost een fractie van de boete en je hebt meteen een goede relatie met je nieuwe buren. Mocht je krap bij kas zitten, dan vraag je de nieuwe buren die kosten te betalen, toch?

  • Martin Hammer

   Wat een mooie en vriendelijke tip bas…..

  • Ab Ras

   Op het wijnkanspad staat een container op een parkeerplaats de gemeente heeft geen tijd om hier naar te komen kijken maar wel bekeuringen uitschrijven zo zie je maar wat zaanstad belangrijk vind

   • Sam Huisman

    Ik denk dat hier inderdaad iets niet helemaal klopt. De parkeervergunning is direct te regelen (duurde bij ons een uur). Ik denk dat het doorgeven van de verhuizing in de basisadministratie het probleem is. Hierdoor is degene van wie de auto is mogelijk nog niet officieel geregistreerd en dus nog inwoner van Amsterdam.
    De belanghebbendenvergunning waar Bas het over heeft is gelimiteerd. Bewoners kunnen maximaal 200 uur voor bezoekers inkopen. Daarna kun je geen bezoekers meer laten parkeren (14 dagen in totaal). Er is dus schaarste.

 • Wim Schipper

  Heel veel sterkte voor de gedupeerden. Slachtoffers van het lakse ongeïnteresseerde systeem van Zaanstad. Ik zou bezwaar maken tegen de bekeuringen en zeker niet betalen. Bewijs van de aangevraagde belanghebbenden vergunning kunnen ze tonen, neem ik aan.

 • Teun Klaassen

  Bij http://www.Boete.nu hebben ze al ruim ervaring met de gemeente Zaanstad en mij kunnen helpen met een onterechte boete. Misschien daar eens vragen of ze je kunnen helpen?

 • E. Renkema

  Zaanstad en ambtenaren een drama!Na mijn verhuizing uit Zaandam moest mijn nieuwe Gemeente ruim een maand wachten voordat het de ambtenaren in Zaanstad geriefden de uitschrijving aan mijn Gemeente door te geven.

 • Mazzel dat je nog een parkeervergunning kan regelen. Mijn vriend is sinds 1 okt bij mij ingeschreven en wil graag een parkeervergunning, aangezien er 2 per adres aangevraagd mogen worden. Helaas dit is niet meer aan de orde, hooguit 1 vergunning is mogelijk. En als je je woning verkoopt, krijgen de nieuwe bewoners h geen vergunning meer!! Stimuleert de verkoop van je woning, helaas geen parkeervergunning/plaats maar 5 km verderop kun je ‘m misschien nog ergens gratis kwijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *