Waar komt de Veldpark-kermis in 2016?

Door de verlengde opvang van asielzoekers in het Burgemeester ’t Veldpark – tot medio juni 2016 – lijkt de jaarlijkse kermis in het park in het voorjaar in het water te vallen.

De Nationale Bond van Kermisbedrijfhouders (BOVAK), heeft daarover een brief naar de gemeente geschreven dat het het niet doorgaan van de voorjaarskermis “onacceptabel” vinden.

Ze verzoeken het college van B&W dan ook met klem om voor 2016 een andere locatie voor de kermis te vinden. Want:

Zoals u hoogstwaarschijnlijk zult weten is de kermis, Nederlands oudste vorm van volkscultuur welke over het algemeen plaatsvindt in het centrum van een stad of dorp. En waar een grote groep mensen hun plezier en vertier ondervinden.

Foto van Erik Esteie (kermis Veldpark, 2014).

Deel dit artikel:

5 reacties op Waar komt de Veldpark-kermis in 2016?

 1. Neeltje schreef:

  Dit komt regelrecht van De Speld mag ik hopen?

  • Boon schreef:

   Ik denk niet dat dit een vergissing is. De kermis zal niet in het park kunnen worden gehouden. Dat heeft menigeen ook al aangegeven burgers maar ook vanuit Stadhuisplein 100. Het in mijn ogen beste vervangingsplek is de Vermiljoenweg. Tussen de brug en de Weer afsluiten en opbouwen.

  • De Orkaan schreef:

   Nee, het is echt. We zweren het. *Spuug op de grond en voet erover* #feit

 2. faverey schreef:

  Verplaatsen heeft geen zin…dan maar niet…een jaartje niet gaan we niet dood van! Alleen maar rijker dacht ik zo…Nood breekt wwetten! We moeten eens leren om niet op elke slak zout te leggen.

 3. Erik Esteie schreef:

  De Rozengracht zou in mijn ogen een prima plek zijn

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.