Waar kunnen De Kraaien heen en wat kost dat?

Hockeyclub De Kraaien wil graag naar Zaanstad. Het huidige terrein aan de Zuiderweg in Wijdewormer is het klein, moet een fikse opknapbeurt hebben en is bovendien slecht bereikbaar.

De Kraaien zelf zouden het liefst naar het Fortuin-terrein naast het politiebureau in Zaandijk willen, maar daar heeft de gemeente woningbouw gepland, iets wat geld opbrengt (een sportpark kost geld).

De brandbrief die de hockeyclub aan de gemeenteraad stuurde over de kwestie heeft echter wel succes gehad. VVD, GroenLinks, D66 en ZOG dienden een motie in waarin B&W gevraagd werd om alles op alles te zetten om de club toch dichter naar het centrum van de Zaanstreek te krijgen.

Die motie werd aangenomen. Het tweede succes was dat de onderhoudssubsidie van € 625.000 werd ‘aangehouden’ en dus later ook aan een nieuw terrein kan worden besteed wat de kosten omlaag brengt.

En nu is er een notitie van de gemeente waarin vijf alternatieven op een rijtje worden gezet.

Screen Shot 2016-05-05 at 04.11.00

  1. Sportlaan (Hellas), niet beschikbaar, Hellas (en PSZ komend seizoen) zitten er nog, maar qua ruimte zou het kunnen (kaart hierboven).
  2. PSZ (foto links boven), eigenlijk te klein en RCZ bespeelt nog één veld, maar het ligt centraal
  3. QSC – paintball moet weg, lastig parkeren (kaart hieronder)
  4. Omzoom, bestemmingsplan moet gewijzigd worden, ligt ook niet centraal.
  5. Fortuinweg, bewoners willen het niet (willen die wel woningen?), hier het eerdere Orkaanbericht met de kaart.

kraaien QSC

Alles op een rijtje, inclusief de prijzen, PSZ is het goedkoopst, Omzoom en Sportlaan het duurst.

kraaien overzicht

Het plan Sportlaan vallen of staat bij de bereidheid van Zaanlandia, Hellas en Zilvermeeuwen om te fuseren, dan komt er ruimte vrij. Maar Zaanlandia heeft daar weinig trek in, zij zijn groot en populair terwijl de andere twee andere (kleine) kandidaten met moeite het hoofd boven water houden (zie de analyse van de omvang van de clubs).

Lees hier alles wat De Orkaan over De Kraaien schreef.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *