Waarheen? Adele Project, expositie Cees Elzinga en het Zaanse Showorkest…

Dit weekend o.a.: Sint Maarten (foto), Lucky Fonz III, expositie ‘Kleur in zwart en wit’, ADELE Project, intocht van Sinterklaas, Collegium Vocale Zaandam, Lakshmi, opening expositie Human-Nature, het Zaanse Showorkest, Anna Tam, Fotomeetup Zaans Groen, Anna Khomichko en Popup Choir Singalong

Verderop deze week: Het Zaanse koor ‘Wereldvrouwen Zingen Samen’ in de Bullekerk, Alzheimer Café Zaanstad in Zorgcentrum Pennemes en Nieuwe Huys Concerten met taalwetenschapper Jan Stroop.


Sint Maarten: 11 november is de dag…… dat je met je lampion langs de deuren zingen en snoep ophalen mag.

2019

Vrijdag 11 november

 • Taxatiedag bij de Dorcas winkel in Zaandam. Van 10.00 – 15.00 uur is er een taxateur van een veilinghuis aanwezig. Je mag vanalles meenemen, van schilderijen tot en serviezen. Taxaties kosten € 2,50 per voorwerp. Locatie: Westzijde 59, Zaandam.
 • De Amsterdamse singer-songwriter Lucky Fonz III in podium de Flux. Het optreden begint om 20:00 uur en kaarten kosten € 17,00. Locatie: Hemkade 48, Zaandam.
 • Cees Elzinga geeft dit weekend de expositie ‘Kleur in zwart en wit’ bij het Weefhuis. De expositie is van 10.00 – 17.00 uur te bezoeken. Locatie: Lagedijk 39, Zaandijk.
 • De 7-koppige band van het ADELE Project zingt het oeuvre van de Britse zangers Adele in de Bullekerk. Het concert begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 22,50 (excl. € 1,50 reserveringskosten). Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
Het Adele Project – fotograaf Natascha Verheij

Zaterdag 12 november

 • Intocht van Sinterklaas in Koog aan de Zaan, Krommenie, Oostzaan en Westzaan.
 • Cees Elzinga geeft de expositie ‘Kleur in zwart en wit’ bij het Weefhuis. De expositie is van 10.00 – 17.00 uur te bezoeken. Locatie: Lagedijk 39, Zaandijk.
 • Collegium Vocale Zaandam en barokensemble Arx Ardens geven een barokconcert in de Oostzijderkerk. Het concert begint om 17.00 uur en kaarten kosten € 15,00 (t/m 16 jaar gratis). Locatie: Zuiddijk 1, Zaandam.
 • De Vlaamse harpiste Lakshmi komt naar Roots aan de Zaan bij FluXus. Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten kosten € 15,00 (gratis voor leden). Reserveren kan via rootsaandezaan@gmail.com. Locatie: Westzijde 148, Zaandam (Pasveerzaal).
Harpiste Lakshmi
 • Vandaag is de feestelijke opening van de expositie Human-Nature bij ArtZaanstad. Willem Jan Otten (dichter en essayist) en Vonne van der Meer (schrijfster) verzorgen om 15.30 uur de opening van de expositie, die nog t/m 8 januari te bezoeken is. Er is live muziek van de Amsterdamse zangeres Noha Saré. Locatie: Grote Hulzen 11, Zaandam (Hembrugterrein).
 • Het Zaanse Showorkest geeft het concert ‘Voices in Harmony’ in de Bullekerk. Hedendaagse swing en musical, maar ook jazz- en filmmuziek. Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten kosten € 17,50 en kunnen gereserveerd worden via http://www.hetzaansshoworkest.nl of aan de deur. Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
Het Zaanse Showorkest
 • Anna Tam in Concert in de Zuidervermaning. Het concert begint om 20.15 uur en kaarten kosten € 15,00. Locatie: Zuideinde 233, Westzaan.
 • Fotomeetup expositie van twaalf Zaanse fotografen in Zaans Groen. De expositie is 12/13 en 19/20 november van 13.00 – 17.00 uur te bezoeken. Locatie: Zeemansstraat 54, Zaandam.
 • Muziekvereniging Crescendo Oostzaan geeft een concert met als thema Top2000 bij de KunstGreep. Tijdens de pauze en na afloop wordt muziek verzorgd door DJ Clip Club. Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten kosten € 10,00 en zijn te reserveren via info@crescendo-oostzaan.nl of aan de kassa. Locatie: Kerkbuurt 4, Oostzaan.

Zondag 13 november

 • Intocht van Sinterklaas in Wormer.
 • Laatste dag van de expositie ‘Kleur in zwart en wit’ bij het Weefhuis. Het werk van Cees Elzinga is van 10.00 – 17.00 uur te bezichtigen. Locatie: Lagedijk 39, Zaandijk.
 • Fotomeetup expositie van twaalf Zaanse fotografen in Zaans Groen. De expositie is ook het komende weekend (19/20 november) van 13.00 – 17.00 uur te bezoeken. Locatie: Zeemansstraat 54, Zaandam.
 • In de Wormerveerse Vermaning gaat Anna Khomichko haar nieuwe programma “Mozart en zijn tijdgenoten” met werken van o.a. Mozart en Bach voor het Pianofestival in Bad Wildungen uitvoeren. De uitvoering begint om 15.00 uur en kaarten kosten € 19,00. Locatie: Zaanweg 57, Wormerveer.
 • Popup Choir Singalong treedt vanaf 14.00 uur op in de Bullekerk. Als publiek ben je meteen performer, je zingt namelijk mee. Kaarten kosten € 12,50. Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
 • Vereniging Historisch Zaandam houdt een najaarsbijeenkomst in de Doopsgezinde Vermaning. Tijdens deze informele bijeenkomst wordt o.a. een film vertoond over de gebroeders Cor en Wim Visser van de gelijknamige timmerfabriek in Zaandam. De bijeenkomst begint om 14.30 uur en de toegang is gratis. Locatie: Westzijde 80, Zaandam.
 • Pianotrio ‘Trio RoVerde’ geeft een concert in de Muziekhaven. Het trio bestaat uit Ekaterina Litvintseva (piano), Lusiné Harutyunyan (viool) en Caroline Sypniewski (cello). Het concert begint om 20.00 uur en de toegang is gratis (collecte na afloop). Locatie: Papenpad 13, Zaandam.

Binnenkort kun je ook naar:

Dinsdag 15 november

 • Het Zaanse koor ‘Wereldvrouwen Zingen Samen’ organiseert i.s.m. de koren ‘Koro’ en ‘Zangrila’ een meezing-evenement met Wereldmuziek in de Bullekerk. De avond is van 20.00 – 22.00 uur. Kaarten kosten € 10,00 en zijn te bestellen via www.bullekerk.nl. Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
 • Het Zaans Autisme Loket nodigt iedereen die interesse heeft in autisme uit voor de film ‘Lazarro Felice’ bij Filmtheater de Fabriek. Er is een voor- en nabespreking over de stigma’s rondom autisme. De film begint om 20.00 uur. Kaarten kosten € 2,50 en zijn te reserveren via www.autismenetwerkzw.nl of via info@zaansautismeloket.nl. Locatie: Sijbrandtsteeg 12, Zaandam.

Woensdag 16 november

 • Alzheimer Café Zaanstad in Zorgcentrum Pennemes. Het onderwerp dementie en rechtsbescherming komt aan de orde. De bijeenkomst begint om 19.30 uur. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Locatie: Bloemgracht 95, Zaandam.
 • Theatershow ‘De onwaarschijnlijke elf’ is een voorbeschouwing in aanloop naar het veelbesproken WK in Qatar. Marcel van Roosmalen, Frank Heinen, Roelof de Vries, Meindert Talma en Michel Doodeman brengen een literaire en muzikale avond vol verhalen en avonturen in het Zaantheater. De voorstelling begint om 20.00 uur en kaarten zijn vanaf € 15,55 te bestellen. Locatie: Nicolaasstraat 3, Zaandam.

Donderdag 17 november

 • Nieuwe Huys Concerten – taalwetenschapper Jan Stroop bijt het spits af van een serie lezingen in de Zaandamse Vermaning. Hij geeft een interactieve lezing over ’taalverloedering’. De lezing begint om 20.00 uur. De entree is vrij, u kunt zelf een bijdrage kiezen. Reserveren kan via www.nieuwehuysconcerten.nl. Locatie: Westzijde 80, Zaandam.
 • De gemeente Zaanstad heeft de opgave om de komende jaren ruim 16.000 woningen te bouwen. Maar waar? En wie gaat dat betalen? Voormalig minister Barbara Visser geeft een presentatie die aanzet tot denken. De bijeenkomst begint om 17.00 uur en duurt tot 20.30 uur. De kosten bedragen € 25,00 incl. eten en drinken van De Keuken. Reserveren kan via www.ticketkantoor.nl/shop/decorner. Locatie: Rak 139, Westzaan (nieuwe vestiging van DecoLegno).

Check altijd:

Nog meer? Check de Zaanse Evenementen Kalender.

Langlopend

Van 12 november tot en met 8 januari is de expositie Human Nature te bezoeken. In de expositie toont Artzaanstad tekeningen van Sandra Kruisbrink en schilderijen van Sam Drukker. Artzaanstad is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 – 17.00 en zondag van 12.00 – 17.00 uur. Locatie: Grote Hulzen 11, Zaandam (Hembrugterrein).

Expositie Human Nature

Tot 4 januari 2023: In de schatkamer van de Verkade Experience in het Zaans Museum zijn de originele kunstwerken uit Verkade-album ‘Paddenstoelen’ uit 1929 te zien. De informatie over de groeiwijze, de verschillen tussen de soorten en de moeilijke Latijnse namen, wisselt auteur Jac. P. Thijsse af met grappige of opmerkelijke verhalen uit zijn eigen herinnering. Een kaartje voor het Zaans Museum kost € 12,50 voor volwassen, € 6,50 voor kinderen van 4 t/m 17 jaar) en gratis voor kinderen t/m 3 jaar. Locatie: Schansend 7, Zaandam.

De 12e editie van de jaarlijkse expositie ‘Natuurlijk Natuur’ is van 8 oktober tot 24 december te bezichtigen in Kunstgalerie en Lijstenmakerij Staphorsius. De galerie toont een uitgebreide collectie van beelden, tekeningen en schilderijen, allemaal geïnspireerd op de natuur, het landschap en het boerenleven. De expositie is vrij toegankelijk op dinsdag t/m zaterdag van 09.00 – 17.00 uur. Locatie: J.J. Allanstraat 287B, Westzaan.

Expositie in Chocolaterie De Cacaoboom: Schilderskring Zaanstreek Noord geeft van 12 oktober t/m 19 november een expositie in Chocolaterie De Cacaoboom. Van 15 leden van de Schilderskring hangt er werk. De diversiteit van werken is groot: er is gebruik gemaakt van potlood tot olie-, plakkaat- en aquarelverf en ze variëren van abstract tot realistisch en van modern tot traditioneel. Kortom: een bezoekje waard! De openingstijden zijn dinsdag t/m zaterdag van 10.30 – 16.30 uur. Locatie: Lagedijk 142b, Zaandijk.

‘Haaldersbroek’ Ine Wolthuis

Expositie Kunstgreep Oostzaan: de expositie ‘De natuur’ van Jan Kleijn en Tine Pauwels bestaat uit drie verschillende genres (fotografie, keramiek en schilderkunst) en is te bezoeken van 19 oktober tot 28 november. Locatie: Kerkbuurt 4, Oostzaan.

Komende maanden

Zaterdag 10 december

 • Roots aan de Zaan: Altan (Pasveerzaal/Fluxus, Westzijde 148, Zaandam)
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *