Waarheen? Beethoven, Van Beest, Blauwe Huis…

Het komt weer op gang, fysiek in het echie, terrassen, restaurants, bioscopen, theaters en musea weer open… maar ook zo nu en dan digitaal…

Zeilen, kunst (Atelierweekend), muziek, foto’s, en een rondleiding RK kerk dit weekend (en een beetje Monet natuurlijk)

Deze week

Zondag 27 juni

 • Om 13.00 het klassieke programma in Wormerveerse Vermaning met een pianorecital van Illia Fialko. Op het programma staan werken van Bach, Beethoven, Ravel en Schuman.
 • Met zijn trio speelt jazzpianist Jos van Beest vanaf 27 juni iedere laatste zondag van de maand in de grote zaal van de Wormerveerse Vermaning. Om 16.00 uur opent de serie met jazzzangeres Mariëlle Koeman.
 • Atelierweekend
 • Narratio Kwartet: Ode aan Beethoven, MuziekHaven, Zaandam, 20:00
 • Monet-parcours: We zien waar de zee tegen de IJdijken aan klotste, lopen langs het Blauwe Huis (het lievelingsschilderij van Monet) en eindigen in het MonetAtelier waar alle werken als replica zijn te zien. De gidsen van Stichting Monet in Zaandam nemen je mee in de Zaanse wereld van Claude Monet in 1871. De wandeling duurt 1,5 uur. 14.30 en 16.00 uur
Foto: Ruud Baars
 • Museum of Humanity (Hembrugterrein, Zaandam): Let’s face it!. Op de buitenmuren van Museum of Humanity hangen inmiddels de eerste portretten. Dit weekend wordt het gebouw ingepakt met honderden portretten van deelnemers. Initiatiefnemer en fotograaf Ruben Timman wil met het eindresultaat een visueel eerbetoon aan de mensheid brengen. Het museum is weer open. Boven de opening door burgemeester Jan Hamming en wethouder Songül Mutluer, onder een muur met foto’s (Fred Wolf maakte beide foto’s).

Woensdag 30 juni

 • Koffieconcert Wouter Harbers: Nocturnes, Chopin, Cultureel Centrum Bullekerk (Westzijderkerk), Zaandam, 11:00 en 14:30
 • Trijntje Oosterhuis In Theater de KunstGreep, Oostzaan, 19:15 – 21:15
 • Keti Koti Viering, locatie Anton de Kom brug / Maarten Luther Kingweg, Zaandam, 19:30

Check ook:

Nog meer? Check de Zaanse Evenementen Kalender.

Komende weken

Zaterdag 10 juli

 • Zaantheater: Zaanse Theaterschool – Rainbow

Zondag 11 juli

 • Guurtjesdag door Historisch Zaandam en Stichting Monet. 11 juli iwas de trouwdatum van Guurtje van de Stadt en Enricus Gerardus Duyvis. Dit was in 1878 en niet in 1871, maar hoort wel bij de Zaanse geschiedenis. Vrouwen met de naam Guurtje krijgen een speciale ontvangst, daarnaast is er om 14.00 uur in de Oostzijderkerk een lezing over Zaandam in 1871 en wordt door Monet zelf verteld over zijn connectie met Guurtje van de Stadt. Na afloop kunnen Guurtjes en andere geïnteresseerden als Guurtje op de foto. De lezing is gratis toegankelijk.

24 & 25 juli

 • beachvolley, eredivisietoernooi in Zaanstad

16 tot en met 21 augustus

Musicalkamp in Bullekerk voor jongeren van 10 tot en met 18 jaar. Bekende musicalsterren komen als gastdocent naar de Bullekerk. Het kamp wordt afgesloten met een uitvoering. De deelnemers krijgen les in zang, dans en acteren. Ze krijgen zeven uur per dag les en verdiepen zich in de verschillende vakken. Elke dag is er een bekende gastdocent. Docenten zijn Joke de Kruijf, Renée van Wegberg, Daphne Groot (zang), Anouk van der Laan (zang), Adil Elhammouti (dansdocent van Juvat Performing Art Studios) en Shanna Chatterjee (spel). Shanna zal ook de regie van de einduitvoering voor haar rekening nemen.

De kosten bedragen € 250 voor de hele week. Iedereen tussen de 10 en 18 jaar kan zich uiterlijk 12 juli aanmelden door een mail te sturen naar musicalkamp@bullekerk.nl. Vermeld bij de aanmelding je leeftijd en hoeveel jaar je les hebt gehad in zang, dans en/of acteren.

vrijdag 1 oktober

 • Roots aan de Zaan: Altan, Pasveerzaal, FluXus, Westzijde

Woensdag 13 oktober

 • Zaanse Beursvloer in de Bullekerk, Zaandam, 15:30-17.00 uur

30 oktober

 • Roots aan de Zaan: Ad van der Veen, Pasveerzaal, FluXus, Westzijde

21 november

 • Roots aan de Zaan: Flairck, Pasveerzaal, FluXus, Westzijde

10 december

 • Roots aan de Zaan: Sandy Denny Project, Pasveerzaal, FluXus, Westzijde

Langlopend

T/m zondag 4 juli: ArtZaanstad, Expositie ‘Flower Tales’ met Annemarie Vink, Bert Houweling, Bert van Santen,
Hans Withoos, Lies Goemans, Stephan Gross

T/m 18 juli expositie Chocolaterie De Cacaoboom, fotografie van Karin Timmerman: Bomen in de Zaanstreek, Lagedijk 142, Zaandijk, openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 10.30 16.30 uur.

t/m 5 juli: Voorjaarsexpositie Samenwerkende Oostzaanse Kunstenaars, De KunstGreep, Oostzaan

Tot 26 juli: Blauwe Panders

T/m vrijdag 27 augustus: ‘100 jaar Het huisje aan de sloot’ (Carry van Bruggen), publiekshal in het Stadhuis, Stadhuisplein 100 te Zaandam

Tot september 2de Kans Kunst bij Zaans Groen

T/m 18 september: Zonder Haast, Kunstgalerie en Lijstenmakerij Staphorsius, J.J. Allanstraat 287B, Westzaan, dinsdag t/m zaterdag, 9 – 17 uur.

T/m 8 oktober: Expositie waterfotografie in het MonetAtelier (Zaandam) door Daniëlle van der Erve. Samen met Bert Verhoeff, vrijwilliger bij het Monetatelier (en voormalig fotograaf van de Volkskrant) is de expositie opgebouwd (hij maakte de foto hieronder). Wethouder Annette Baerveldt opende de expositie. Daniëlle gaat zelf ook meewerken als vrijwilliger bij het Monetatelier.

Nederland, Zaandam, mei 2021 Danielle van der Erve glas en waterfotograaf, hangt foto’s op in het Monet Atelier. foto bert verhoeff

Digitale expositie Krommenieër Schilderskring 2021Hier te bekijken.

2022

15 januari

 • Roots aan de Zaan: High Time, Pasveerzaal, FluXus, Westzijde

26 maart

 • Roots aan de Zaan: Sara Milonovich’ Daisycutter, Pasveerzaal, FluXus, Westzijde
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *