Waarheen? Buurtcamping, Rainbow, Guurtjesdag…

Het komt weer op gang, fysiek in het echie, terrassen, restaurants, bioscopen, theaters en musea weer open… maar ook zo nu en dan digitaal…

Deze week

Vrijdag 9 tot en met zondag 11 juli

 • Buurtcamping in ’t Veldpark in het Burg. in ’t Veldpark in Zaandam
 • Performance ‘Broeders verheft u ter vrijheid’ by Dries Verhoeven at Het HEM, 14–22h (foto boven)
 • Violist (en Zaandammer) Tim de Vries (2000) komt naar de Bullekerk. 20.00 uur

Zaterdag 10 juli

 • Zaantheater: Zaanse Theaterschool – Rainbow

Zondag 11 juli

 • Op het plein bij de Bullekerk aan de Westzijde wordt de Zaanse Regenboogbank onthuld om 15.00 uur.
 • Tour de Zaan met Gerard Alderliefste bij Cafe Groos (14.30), Cultureel Centrum Bullekerk (16.00 uur) en Lab 44 (17.30) met Frans chansons. Voor de gelegenheid bieden alle locaties Franse gerechten aan.
 • Guurtjesdag door Historisch Zaandam en Stichting Monet. 11 juli iwas de trouwdatum van Guurtje van de Stadt en Enricus Gerardus Duyvis. Dit was in 1878 en niet in 1871, maar hoort wel bij de Zaanse geschiedenis. Vrouwen met de naam Guurtje krijgen een speciale ontvangst, daarnaast is er om 14.00 uur in de Oostzijderkerk een lezing over Zaandam in 1871 en wordt door Monet zelf verteld over zijn connectie met Guurtje van de Stadt. Na afloop kunnen Guurtjes en andere geïnteresseerden als Guurtje op de foto. De lezing is gratis toegankelijk.

Woensdag 14 juli t/m 25 juli

 • Kermis Veldpark
Foto van Erik Esteie van en vorige edite

Vrijdag 16 juli

 • De Zaanse Regenboog organiseert samen met Het roze olifantje Dames diner Club haar maandelijkse informele netwerkborrel. Café Groos, Dorpsstraat 206, Wormer 

17 en 18 juli

 • Marja en Helen Nieuwendijk exposeren op 17 en 18 juli in Het Weefhuis in Zaandijk

Check ook:

Nog meer? Check de Zaanse Evenementen Kalender.

Komende weken

Zaterdag 24 juli

 • Zaanse Regenboog Café 50+ op terras van Grand Café Atlantic met 1 ½ meter afstand. Reserveren via dezaanseregenboog@gmail.com, van 14.30 tot 17.00 uur, Zuiderhoofdstraat 84, Krommenie

zaterdag 24 en ​zondag 25 juli

 • beachvolley, eredivisietoernooi in Zaanstad
 • ‘Don Quichot: Tegen windmolens vechten’, expositie van Gé Dubbelman (fotografie en time-lapse video’s), in kerkje ‘De Kemphaan’ op eiland De Woude, 12.00 uur tot 17.00 uur
Gé Dubbelman: Eemshaven

16 tot en met 21 augustus

Musicalkamp in Bullekerk voor jongeren van 10 tot en met 18 jaar. Bekende musicalsterren komen als gastdocent naar de Bullekerk. Het kamp wordt afgesloten met een uitvoering. De deelnemers krijgen les in zang, dans en acteren. Ze krijgen zeven uur per dag les en verdiepen zich in de verschillende vakken. Elke dag is er een bekende gastdocent. Docenten zijn Joke de Kruijf, Renée van Wegberg, Daphne Groot (zang), Anouk van der Laan (zang), Adil Elhammouti (dansdocent van Juvat Performing Art Studios) en Shanna Chatterjee (spel). Shanna zal ook de regie van de einduitvoering voor haar rekening nemen.

De kosten bedragen € 250 voor de hele week. Iedereen tussen de 10 en 18 jaar kan zich uiterlijk 12 juli aanmelden door een mail te sturen naar musicalkamp@bullekerk.nl. Vermeld bij de aanmelding je leeftijd en hoeveel jaar je les hebt gehad in zang, dans en/of acteren.

Donderdag 29 juli

 • In Filmtheater de Fabriek gaat de film ‘Jazz on a Summer’s Day’ opnieuw in roulatie. De film is een registratie van het Newport Jazz Festival 1958 met o.a. Louis Armstrong, Gerry Mulligan en Thelonious Monk. Na afloop van de film speelt Humph een set met veel werk van laatstgenoemde.

van 28 op 29 augustus

Vrijdag 1 oktober

 • Roots aan de Zaan: Altan, Pasveerzaal, FluXus, Westzijde

Woensdag 13 oktober

 • Zaanse Beursvloer in de Bullekerk, Zaandam, 15:30-17.00 uur

30 oktober

 • Roots aan de Zaan: Ad van der Veen, Pasveerzaal, FluXus, Westzijde

21 november

 • Roots aan de Zaan: Flairck, Pasveerzaal, FluXus, Westzijde

10 december

 • Roots aan de Zaan: Sandy Denny Project, Pasveerzaal, FluXus, Westzijde

Langlopend

Museum of Humanity (Hembrugterrein, Zaandam): Let’s face it!. Op de buitenmuren van Museum of Humanity hangen inmiddels de eerste portretten. Het gebouw is ingepakt met honderden portretten van deelnemers. Initiatiefnemer en fotograaf Ruben Timman wil met het eindresultaat een visueel eerbetoon aan de mensheid brengen. Het museum is weer open. Boven de opening door burgemeester Jan Hamming en wethouder Songül Mutluer, onder een muur met foto’s (Fred Wolf maakte de foto).

T/m zondag 4 juli: ArtZaanstad, Expositie ‘Flower Tales’ met Annemarie Vink, Bert Houweling, Bert van Santen,
Hans Withoos, Lies Goemans, Stephan Gross

T/m 18 juli expositie Chocolaterie De Cacaoboom, fotografie van Karin Timmerman: Bomen in de Zaanstreek, Lagedijk 142, Zaandijk, openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 10.30 16.30 uur.

t/m 5 juli: Voorjaarsexpositie Samenwerkende Oostzaanse Kunstenaars, De KunstGreep, Oostzaan

Tot 26 juli: Blauwe Panders

T/m vrijdag 27 augustus: ‘100 jaar Het huisje aan de sloot’ (Carry van Bruggen), publiekshal in het Stadhuis, Stadhuisplein 100 te Zaandam

Tot september 2de Kans Kunst bij Zaans Groen

T/m 18 september: Zonder Haast, Kunstgalerie en Lijstenmakerij Staphorsius, J.J. Allanstraat 287B, Westzaan, dinsdag t/m zaterdag, 9 – 17 uur.

Vanaf 1 oktober: Zaans Museum met tentoonstelling van Marisca Voskamp (1970) en André van Noord (1964-2018): Vaarwel, landschap van gedachten is een terugblik op hun leven samen – en met hun gezin – in de Zaanse polder.

T/m 8 oktober: Expositie waterfotografie in het MonetAtelier (Zaandam) door Daniëlle van der Erve. Samen met Bert Verhoeff, vrijwilliger bij het Monetatelier (en voormalig fotograaf van de Volkskrant) is de expositie opgebouwd (hij maakte de foto hieronder). Wethouder Annette Baerveldt opende de expositie. Daniëlle gaat zelf ook meewerken als vrijwilliger bij het Monetatelier.

Nederland, Zaandam, mei 2021 Danielle van der Erve glas en waterfotograaf, hangt foto’s op in het Monet Atelier. foto bert verhoeff

Digitale expositie Krommenieër Schilderskring 2021Hier te bekijken.

2022

15 januari

 • Roots aan de Zaan: High Time, Pasveerzaal, FluXus, Westzijde

26 maart

 • Roots aan de Zaan: Sara Milonovich’ Daisycutter, Pasveerzaal, FluXus, Westzijde
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *