Waarheen? Circus, Hans Klok, Elvis Story…

Het komt weer op gang, fysiek in het echie, terrassen, restaurants, bioscopen, theaters en musea weer open… maar ook zo nu en dan digitaal…

Deze week

T/m 5 september

 • Jumpingworld & circus Freiwald in Veldpark, Zaandam

Vrijdag 6 augustus

 • Alexander Broussard & Friends, The Story of Elvis Presley, Cultureel Centrum Bullekerk (Westzijderkerk), Zaandam

Zaterdag 7 augustus – zo 15 augustus

 • Beleef de magie van Hans Klok & Friends, De Burcht, Zaandam, 15:00 / 19:30 (foto boven van Bas Sommeijer, onder de opbouw door Erik Esteie)

Check ook:

Nog meer? Check de Zaanse Evenementen Kalender.

Komende weken

Maandag 16 t/m zaterdag 21 augustus

Musicalkamp in Bullekerk voor jongeren van 10 tot en met 18 jaar. Bekende musicalsterren komen als gastdocent naar de Bullekerk. Het kamp wordt afgesloten met een uitvoering. De deelnemers krijgen les in zang, dans en acteren. Ze krijgen zeven uur per dag les en verdiepen zich in de verschillende vakken. Elke dag is er een bekende gastdocent. Docenten zijn Joke de Kruijf, Renée van Wegberg, Daphne Groot (zang), Anouk van der Laan (zang), Adil Elhammouti (dansdocent van Juvat Performing Art Studios) en Shanna Chatterjee (spel). Shanna zal ook de regie van de einduitvoering voor haar rekening nemen.

De kosten bedragen € 250 voor de hele week. Iedereen tussen de 10 en 18 jaar kan zich uiterlijk 12 juli aanmelden door een mail te sturen naar musicalkamp@bullekerk.nl. Vermeld bij de aanmelding je leeftijd en hoeveel jaar je les hebt gehad in zang, dans en/of acteren.

Zaterdag 21 augustus

 • De Veldmuis, nazomerfeest, Westerwatering

Zaterdag 28 augustus

 • Logeren tussen de dieren op De Veldmuis. Meldt je dan nu aan via info@develdmuis.nl
 • De eerste ‘Kunst uit de Bocht’ in de Zaanbocht in Wormerveer, 10.00 – 16.00 uur.

Zaterdag 4 & zondag 5 september

 • Blond (met burgemeester Jan Hamming) in het Zaantheater, met meer dan 100 leerlingen van de Zaanse Theaterschool.

Zaterdag 11 september

 • Dag van Westzaan
 • De 4e editie van de Zaanse UITmarkt op het plein van de Bullekerk in Zaandam.

Zondag 12 september

 • Kaike & Koiere Wandel en Vrijmarkt in Zaandijk

Vrijdag 25 september

 • braderie krommenie

Donderdag 30 september t/m zondag 3 oktober

 • Zesde editie van BIG ART op het Hembrugterrein

Vrijdag 1 oktober

 • Roots aan de Zaan: Altan, Pasveerzaal, FluXus, Westzijde

Zaterdag 2 oktober

 • Uitreiking Zaanse Natuur en Landschapsprijs van Bredenhofstichting, Bullekerk, Zaandam. Genomineerd bij personen: Fred Roovers (deskundige biodiversiteit), Rob Koeman (vrijwilliger vogelwacht Polder Westzaan), Rolf Surink (coördinator vrijwilligers Stichting Kalverpolder), Rita Melk (voorzitter KMZ) en Bernard Ebbelaar (voorzitter Vogelwacht Zaanstreek). Bij organisaties: Stichting Kalverpolder, Vereniging tot Ongeschonden Behoud Westzijderveld (OBW) en Stichting de Poelboerderij.

Woensdag 13 oktober

 • Zaanse Beursvloer in de Bullekerk, Zaandam, 15:30-17.00 uur

30 oktober

 • Roots aan de Zaan: Ad van der Veen, Pasveerzaal, FluXus, Westzijde

21 november

 • Roots aan de Zaan: Flairck, Pasveerzaal, FluXus, Westzijde

10 december

 • Roots aan de Zaan: Sandy Denny Project, Pasveerzaal, FluXus, Westzijde

Langlopend

T/m 30 augustus

 • Ronald Besemer exposeert een selectie uit fotoproject over de aanleg van metrostation De Pijp van de Noord/Zuidlijn, in De KunstGreep in Oostzaan.

Museum of Humanity (Hembrugterrein, Zaandam): Let’s face it!. Op de buitenmuren van Museum of Humanity hangen inmiddels de eerste portretten. Het gebouw is ingepakt met honderden portretten van deelnemers. Initiatiefnemer en fotograaf Ruben Timman wil met het eindresultaat een visueel eerbetoon aan de mensheid brengen. Het museum is weer open. Boven de opening door burgemeester Jan Hamming en wethouder Songül Mutluer, onder een muur met foto’s (Fred Wolf maakte de foto).

T/m 14 augustus: Chocolaterie De Cacaoboom, werk te zien van Henk Deyle uit Koog aan de Zaan. Deyle is na zijn pensioen in 2005 gestart met tekenen en schilderen. di. t/m za. van 10.30 uur tot 16.30 uur

Tot 26 juli: Blauwe Panders

T/m vrijdag 27 augustus: ‘100 jaar Het huisje aan de sloot’ (Carry van Bruggen), publiekshal in het Stadhuis, Stadhuisplein 100 te Zaandam

Tot september 2de Kans Kunst bij Zaans Groen

T/m 18 september: Zonder Haast, Kunstgalerie en Lijstenmakerij Staphorsius, J.J. Allanstraat 287B, Westzaan, dinsdag t/m zaterdag, 9 – 17 uur.

Vanaf 1 oktober: Zaans Museum met tentoonstelling van Marisca Voskamp (1970) en André van Noord (1964-2018): Vaarwel, landschap van gedachten is een terugblik op hun leven samen – en met hun gezin – in de Zaanse polder.

T/m 8 oktober: Expositie waterfotografie in het MonetAtelier (Zaandam) door Daniëlle van der Erve. Samen met Bert Verhoeff, vrijwilliger bij het Monetatelier (en voormalig fotograaf van de Volkskrant) is de expositie opgebouwd (hij maakte de foto hieronder). Wethouder Annette Baerveldt opende de expositie. Daniëlle gaat zelf ook meewerken als vrijwilliger bij het Monetatelier.

Nederland, Zaandam, mei 2021 Danielle van der Erve glas en waterfotograaf, hangt foto’s op in het Monet Atelier. foto bert verhoeff

Digitale expositie Krommenieër Schilderskring 2021Hier te bekijken.

2022

15 januari

 • Roots aan de Zaan: High Time, Pasveerzaal, FluXus, Westzijde

26 maart

 • Roots aan de Zaan: Sara Milonovich’ Daisycutter, Pasveerzaal, FluXus, Westzijde
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *