Waarheen? ‘DrieMaal de Stad’, Markus Hoogsteger, Amarilli’s Sunshine & Zaandamse Operettevereniging…

Dit weekend: theatervoorstelling ‘DrieMAAL de Stad’, expositie in het Weefhuis, Trio Saen Amare in het Wilhelminapark Wormerveer, Hiphop duo Middenweg (Club Eve), rondleiding bij Fort K’ÍJK, Marcel Kapteijn en The Raindogs in de Bullekerk, Amarilli’s Sunshine in de Kogerkerk, Jazz Inverdan in de Vermaning (Westzijde Zaandam) en Markus Hoogesteger bij Zaans Groen…

Verderop deze week: het World Living Statues Festival in het centrum van Zaandam, Zaans Glorie Kunstroute, rommelmarkt in het clubgebouw van Crescendo (Assendelft) en een boekenmarkt bij Onderling Genoegen (Krommenie).

Vrijdag 30 september

 • Theatervoorstelling ‘DrieMAAL de Stad’ door Kim Zonneveld en Marieke van Veen. Een beeldende theatervoorstelling mét eten. Vooraf reserveren is nodig. Mail de gewenste datum en je naam naar info@kimzonneveld.nl. De voorstelling is van 19.00 – 20.15 uur. Locatie: theaterzaal van Het Motorblok (in de Hellema), Oostzijde 381, Zaandam.
 • Trio Saen Amare geeft een gratis concert in het Wilhelminapark in Wormerveer. Trio Saen Amare bestaat uit de Zaankanters Ruud Luttikhuizen (piano), Njola Ritzen (fluit) en Ruud Kleiss (trompet). Ze spelen van Bernstein tot Piazzola en van Andrew Loyd Webber tot Schuman. De voorstelling begint om 19.30 uur.
 • Tango opera Her Soliloguy door Isabel Pronk in de Doopsgezinde Vermaning in Krommenie. Kaarten kosten € 13,50 en zijn te bestellen via www.projectgeestdrift.nl. De voorstelling begint om 20.00 uur. Locatie: Doopgezinde Vermaning, Noorderhoofdstraat 46, Krommenie.

Zaterdag 1 oktober

 • Theatervoorstelling ‘DrieMAAL de Stad’ door Kim Zonneveld en Marieke van Veen. Een beeldende theatervoorstelling mét eten. Vooraf reserveren is nodig. Mail de gewenste datum en je naam naar info@kimzonneveld.nl. De voorstelling is van 19.00 – 20.15 uur. Locatie: theaterzaal van Het Motorblok (in de Hellema), Oostzijde 381, Zaandam.
 • Markus Hoogesteger exposeert met abstracte schilderijen. De expositie is van 13.00 – 17.00 uur te bezoeken. Locatie: Zaans Groen, Zeemansstraat 54, Zaandam.
 • Het Amsterdam Collectief exposeert in Het Weefhuis. Ada Breedveld, Simone Bosch en Thérèse van Gelder maken schilderijen, Lotte Avéres is beeldhouwer, Els Enschedé is fotografe en Claudia Roodheuvel maakt sieraden. De expositie is dit weekend van 11.00 – 17.00 uur te bezoeken Locatie: Het Weefhuis, Lagedijk 39, Zaandijk.
 • Release party van het Zaanse Hiphop duo Middenweg. De release party van het nieuwe album Vrede, Land & Cultuur begint om 20.00 uur. Locatie: Club Eve, Dam 32, Zaandam.
 • Toneelgroep Assendelft speelt de voorstelling ‘De Gelaarsde Poes’ in het Zaans Toneelhuis. AFGELAST
 • Rondleiding bij Fort K’IJK (voorheen Fort Krommeniedijk), onderdeel van de beroemde Stelling van Amsterdam De rondleiding begint om 13:30 uur en duurt tot 14:45 uur. Locatie: Lagendijk 22, Uitgeest.
 • Marcel Kapteijn & The Raindogs treden op in de Bullekerk. Kaarten kosten € 15,00 (plus € 1,00 reserveringskosten) en zijn te bestellen via www.bullekerk.nl. Het optreden begint om 20.00 uur. Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
 • Muziek in de Kogerkerk door ensemble Amarilli’s Sunshine (blokfluit en zang) onder leiding van Dieuwke Berkelaar met muzikale medewerking van Merk Rijken (orgel). Het optreden is van 16:00 – 17.00 uur, de toegang is vrij en na afloop is er een collecte. Locatie: Kerkstraat 14, Koog aan de Zaan.
 • De Zaandamse Operette Vereniging treedt op met de voorstelling ‘Trial by jury’ bij Muziekschool Fluxus. De voorstelling begint ’s middags om 14.15 uur en ’s avonds om 20.15 uur. Kaarten kosten € 15,00 en zijn te bestellen via www.czaar-peter.nl.  Locatie: Pasveerzaal, Westzijde 148, Zaandam

En er is meer: Vanaf vandaag starten óók de kermis in Assendelft en de 8ste editie van het IFIKZ (Festival Zaanse Industriecultuur). De kermis is van 1 tot en met 6 oktober. Op woensdag 5 oktober is vanaf 10.00 uur het Kermis Voetbaltoernooi SVA. Na afloop is er een optreden van MC DJ Rayden. De 8ste editie van IFIKX is van 1 – 31 oktober. Op diverse plekken in de Zaanstreek is de streekexpositie “Smaakmakers aan de Zaan” te bewonderen.

Zondag 2 oktober

 • Theatervoorstelling ‘DrieMAAL de Stad’ door Kim Zonneveld en Marieke van Veen. Een beeldende theatervoorstelling mét eten. Vooraf reserveren is nodig. Mail de gewenste datum en je naam naar info@kimzonneveld.nl. De voorstelling is van 16.00 – 17.15 uur. Locatie: theaterzaal van Het Motorblok (in de Hellema), Oostzijde 381, Zaandam.
 • Markus Hoogesteger exposeert met abstracte schilderijen. De expositie is van 13.00 – 17.00 uur te bezoeken. Locatie: Zaans Groen, Zeemansstraat 54, Zaandam.
 • Het Amsterdam Collectief exposeert in Het Weefhuis. Ada Breedveld, Simone Bosch en Thérèse van Gelder maken schilderijen, Lotte Avéres is beeldhouwer, Els Enschedé is fotografe en Claudia Roodheuvel maakt sieraden. De expositie is dit weekend van 11.00 – 17.00 uur te bezoeken Locatie: Het Weefhuis, Lagedijk 39, Zaandijk.
 • Toneelgroep Assendelft speelt de voorstelling ‘De Gelaarsde Poes’ in het Zaans Toneelhuis. De voorstelling begint om 14.00 uur en kaarten kosten € 5,00. Locatie: Cornelis van Uitgeeststraat 2, Zaandam. AFGELAST
 • Vocaal Ensemble Intermezzo met ‘Zingend door de Lage Landen’ in de Kogerkerk. Het programma bevat muziek van o.a. Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621), Jan Pasveer (1933-2005), Daan Manneke (1939) en Alphons Diepenbrock (1862-1921). Het optreden is van 15.00 – 16.15 uur. Kaarten kosten € 12,50 in de voorverkoop en zijn te reserveren via reserveren@veintermezzo.nl. Aan de deur (zaal) zijn de kosten € 15,00. Locatie: Kerkstraat 14, Koog aan de Zaan.
 • Jazz Inverdan met Johan Plomp’s Obtophobia in de Vermaning. Het kwintet bestaat uit Johan Plomp, Pim Dros, Koen Schalkwijk, Bart Wirtz en Ian Cleaver. Het optreden begint om 16.00 uur en kaarten zijn te bestellen via info@jazzinverdan.nl. Locatie: Westzijde 80, Zaandam, 16:00
Expositie abstracte schilderijen door Markus Hoogesteger

Binnenkort kun je ook naar:

7 oktober

 • Het Living Statues Festival, centrum Zaandam: Statues by night: Meet the Champions 19:30 – 22:30 uur
 • 7 t/m 30 oktober – Zaans Glorie, kunstroute

8 oktober

 • Zaanse levende beelden, centrum Zaandam, 13:00 – 17:00 uur
 • The Jigantics (toegang €15, leden €10) Roots a/d Zaan, Verkadezaal, Muziekschool Westzijde
 • Muziekvereniging Crescendo Assendelft organiseert vanaf 9:00 een rommelmarkt bj het clubgebouw om met de opbrengst nieuw instrumentarium aan te kunnen schaffen. Heeft u kleding, boeken, schilderijen, gordijnen, vitrages, speelgoed, cd’s, lp’s, gereedschap, serviezen, bestek, glaswerk, potten, pannen en nog meer spullen die u kwijt wil? Crescendo is er blij mee! Op woensdagavond 5 oktober, donderdagavond 6 oktober en vrijdagavond 7 oktober a.s. kunt u tussen 19.00 en 20.00 uw spullen naar het clubgebouw van Crescendo brengen op de Dorpsstraat 535A in Assendelft (achter supermarkt Albert Heijn).
 • Boekenmarkt Onderling Genoegen Krommenie. van 9.30 tot 13.30 uur in het OG gebouw in het Rosariumpark. Wie nog boeken voor de verkoop kan die op vrijdag 7 oktober tussen 10.00 en 12.00 uur afgeven in het OG gebouw

Zondag 9 oktober

 • De van oorsprong Frans-Canadese chansonnière, muzikante en tekstschrijfster Camadou (Carole Marie Doucet) geeft, samen met de bekende Zaanse muzikanten Hans van Gelderen (gitaar) en Fred Snel (contrabas) en met haar muzikale vrienden Dasha Beltuikova (fluit), Deborah Pardy (vleugel) en Ed Idema (vleugel en gitaar), op vanaf 15:00 uur een feestelijk concert in de Zaandamse Vermaning, Westzijde 80.

Vrijdag 15 oktober

 • Pook Oostknollendam: Paul Haenen – Haenen brengt vreugde, 20:30
 • museum het HEM (oude munitiefabriek) de theatervoorstelling “KRUIT”
 • Ontroerend Goed Koor viert 20-jarig bestaan met Jubileumshow, met Karin Bloemen, een middag- en avondshow opgevoerd in De Stoomhal in Wormer. De avondshow is al uitverkocht, echter voor de middag zijn nog kaarten beschikbaar!

zaterdag 16 oktober

 • museum het HEM (oude munitiefabriek) de theatervoorstelling “KRUIT”
 • IFIKZ sluit af met de filmvertoning van de film “De Schoolmeester” in filmhuis de Fabriek (Zaandam).

Check altijd:

Nog meer? Check de Zaanse Evenementen Kalender.

Langlopend

Expositie Kunstgreep Oostzaan: Margje Haringa 9 september t/m 18 oktober, op 17 september zal Margje tussen 14.00 en 17.00 uur aanwezig zijn voor een rondleiding.

Tentoonstelling ‘Diergeneeskunde in de Zaanstreek 1893-1975, t/m 11 november 2022

Komende maanden

5 november

 • Griet Op de Beeck bij de Culturele Raad Zaanstad, Bullekerk

6 november

 • Zaans Symfonie Orkest, Maria Magdalenakerk Wormer, 14.30 uur

9 november

 • De Kift in Concertgebouw

19 november

 • Blues aan de Zaan

29 oktober

 • Pook Oostknollendam: Fuad Hassen, 20:30

Zaterdag 10 december

 • Roots aan de Zaan: Altan
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *